avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua am si o întrebare ,sunt pe punctul de a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua am si o întrebare ,sunt pe punctul de a divorța si ...

Buna ziua am si o întrebare ,sunt pe punctul de a divorța si ținând cont de situația în care ma aflu sunt nevoită sa părăsesc căminul conjugal fără a informa partenerul,el nefiind de acord cu aceasta decizie.Avem bunuri comune dobândite în timpul căsătoriei, case ,terenuri, autoturisme ,vreau sa știu daca îmi pierd din drepturi la părăsirea căminului conjugal si daca intenționez sami cumpăr o locuința nefiind divorțată ,este din câte știu bun comun.
Dacă as intenționa sa găsesc o soluție pentru ca bunul sa revină ca moștenire sau donație mai poate avea drept asupra acestui bun. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:04, 16 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plecati cand vreti,unde vreti ,contactati un av pt a intelege ce drepturi aveti.Divortul e divort,,partajul se rezolva ulterior ,nu pierdeti nimic chiar daca ati avea 10 relatii in paralel si ipotetic culpa in desfacerea casniciei v ar apartine integral.Stati linistita si vb cu un av...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti sa discutati cu un avocat macar 1 ora.
Nu cumpărați nimic acum.

În România nu este ca în SUA.
Sunt alte legi aplicabile.
Va dura pana sa se rezolva dar se va rezolva.
Primul pas este sa va înțelegeți drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul se poate pronunta fara acordul paratei marian-cristinel marian-cristinel Am si eu o nelamurire, motiv pentru care as dori ca prin intermediul celor care cunosc legea ami raspunde si mie.Doresc a divorta iar actuala sotie nu este de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori rali2012 rali2012 buna ziua divortului cu minori se poate cere de comun acord sau doar de una din parti? in crerea de divort va fi formulata si cererea de incredintare a ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal marryna marryna in cazul in care sotul paraseste caminul conjugal cum poate sotia sa dovedeasca asta in instanta?casa daca e bun dobandit in timpul casatoriei se imparte sau ... (vezi toată discuția)