avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incompatibilități
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incompatibilități

Sunt incompatibile funcțiile de angajat ANAF sau poliție și cea de președinte sau membru în comitetul asociației de proprietari? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:42, 16 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Art. 46
(5) Funcția de președinte, respectiv membru în comitetul executiv, este incompatibilă cu funcția de cenzor sau membru în comisia de cenzori.
(6) Nu au dreptul de a fi alese sau numite în funcții de conducere, administrare sau control din cadrul asociațiilor de proprietari persoanele înrudite până la gradul al III-lea cu cei care deja ocupă aceste funcții.
(7) Nu pot fi alese sau numite în funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari persoanele care au suferit condamnări, în baza unor hotărâri judecătorești rămase definitive, pentru infracțiuni de natură economico-financiară.
(8) Anterior alegerii sau numirii într-o funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari, persoanele candidate trebuie să dovedească în adunarea generală respectarea prevederilor alin. (7), pe baza cazierului judiciar eliberat conform prevederilor legale în vigoare și, în cazul administratorului și al cenzorului ori, după caz, al membrilor comisiei de cenzori, și a documentelor care să ateste pregătirea profesională în domeniu.
(9) Prin excepție de la prevederile alin. (8), sub sancțiunea anulării hotărârii de numire/alegerii într-o funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari, cazierul judiciar poate fi prezentat comitetului executiv în termen de cel mult 5 zile de la data adunării generale.
[ link extern ]
Mulțumesc! Citisem și eu legea, dar cred că o eventuală incompatibilitate ar trebui să fie menționată, mai degrabă, în fișa postului angajatului ANAF sau a celui angajat la poliție. Credeam că s-a mai lovit cineva de o situație asemănătoare...
Legiuitprul,in cuprinsul disp L nr 196/2018 a precizat concret situatiile de incompatibilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cerasela2018 cerasela2018 Cenzorul - proprietar din bloc, cu contract de mandat si-a dat demisia. Si in cazul contractului de mandat este valabil preavizul de 20 zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt membru al comitetului din asociația de proprietari ... ionescupopescu ionescupopescu buna ziua sunt membru al comitetului din asociația de proprietari un vecin ne amenința ca ne da in judecata si ca va cere daune, pentru următoarele ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public Adrian Dobre Adrian Dobre Un functionar public angajat al unei institutii publice din Romania, poate sa desfasoare activitati de cenzor al unei asociatii de proprietari? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)