avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - Admin - Ce cod CAEN este potrivit si ce implica ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - Admin - Ce cod CAEN este potrivit si ce implica un PFA

Buna ziua,
Doresc sa imi deschid PFA pentru a presta servicii de Admin unei companii din UK - SmartWork
Smartwork este o Firma de payroll care are grija de taxele/beneficiile/cheltuieli/salariu contractorilor pe termen fix.

Un contractor cand are un job pe termen fix printr-o agentie sau direct la client, are nevoie de o firma de contabili sa ii manevreze taxele si aici intervine SMartWork.

Eu sunt 'Contractor and Agency Liaison'

1. Imi puteti spune va rog ce cod CAEN s-ar potrivi mai bine pentru urmatoarele taskuri
-omul de mijloc de comunicare intre Contractor - Agentie si Alte departamente
- raspundere la email/telefon
-am grija ca contractorul sa trimita necesarele acte pentru angajare ID Viza si sa bat oamenii la cap sa isi semneze contractele.
- rapoarte de vanzari in Excel.

2.Pot face asa ceva doar cu diploma de Bac?
3.Am voie sa primesc in RO salariu de la o firma din UK daca am cont de lire? Salariul variaza cu 6 milioane plus/minus, primit lunar. Deci nu va fii mereu fix fix.
4.Taxele de PFA de 45% se platesc o data pe luna, sau pe an? Daca pe an, care este termenul?
5.Daca vreau sa inchid un PFA, costa?
6.Daca PFA nu face venit, platesc ceva?

Ma scuzati de atatea intrebari, as aprecia orice fel de ajutor/sfat!

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
Nicoletaad31, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoletaad31 , utilizator 14:05, 17 Mai 2022
Buna ziua,
1. Jobul pe care il descrieti este de Administrator birou si Secretar. Ca si caen 8211 Activitati combinate de secretariat impreuna cu 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management.
2. Pentru PFA-uri trebuie diploma indiferent ce caen alegeti. In situatia in care alegeti cele de sus, diploma de secretar, diploma asistent manager, diploma de manager de proiect, adeverinta care sa ateste experienta, adeverinta de voluntariat/experienta etc.
3. Din moment ce exista un contract de prestari servicii, nu aveti salariu. Se procedeaza astfel, emiteti factura pentru suma incasata si o inchideti cu extrasul.
4. Atunci cand se infiinteaza PFA-ul se depune o estimativa in care estimezi venitul pentru anul in curs, in baza ei ANAF iti va emite o decizie cu suma de plata. Declari venituri si cheltuielile per an, daca scazi venituri-cheltuieli=profit vei avea de platit catre stat 10% din profitul anual. Daca profitul trece de 12 salarii, vei avea de platit si CAS si CASS. Totul depinde la cat declari in declaratia estimativa. Plata o faci in functie de intelegerea ta cu ANAF, poti plati totul o data, de doua ori, la 3 luni sau lunar.
5. Nu costa nimic inchiderea pfa-ului. Dar daca optezi sa-l inchizi, dupa ce primesti rezolutia de la ONRC, te duci cu actele la ANAF si radiezi PFA-ul, ca sa fi sigura ca nu iti trimit decizii peste 10 ani ca ai de plata.
6.Ideea este ca tu ai estimat, vei plati conform la estimare. Dar in anul urmator, daca nu ai avut estimativul implinit, poti depune impreuna cu estimarea pentru anul viitor si rectificativa pentru anul trecut. Nu stiu sa-ti spun daca iti dau banii inapoi si in cat timp.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
hrcontabilitate, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns!
Pot estima destul de bine venitul anual. Credeti ca cel mai bine este sa pun exacta estimatia, sau cu putin sub?

Doresc sa fac un contract de prestari servicii cu ei pe 6 sau 12 luni, unde se mentioneaza cat va fi factura lunara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi fac o firma ContSters289384 ContSters289384 Salut! Ma numesc Antonoiu Nicolae sunt student in ultimul an la Management si am in plan ca in a2a parte a anului acesta sa-mi deschid o firma. Aceasta va avea ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit it bucuresti adripaul adripaul Buna ziua, Sunt angajat cu CIM, activitatile pe care le efectuez in cadrul societatii sunt de natura comerciala (director comercial). Doresc sa ma declar si ... (vezi toată discuția)
Pfa nou infiintat mihai_b75 mihai_b75 Dupa momentul infiintarii unui PFA (CAEN 4619), cum se calculeaza veniturile acesteia? Dupa declaratia 220 cu estimarea veniturilor, depusa la infiintare la ... (vezi toată discuția)