avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot fi somer in diaspora si administrator in tara??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot fi somer in diaspora si administrator in tara??

am lucrat timp de 6 ani in Spania-Madrid ca si bucatar.....am renuntat la post si am fost bagat in somaj..si momentan beneficiez de somaj 70 % 6 luni de zile,dupa care mi se va da un ajutor de somaj 60 % inca 6 luni de zile.....daca eu in aceasta perioada in care sunt somer si primesc somaj imi eschid o Intreprindere Individuala sau o Asociatie Familiara in tara,e vreo posibilitate sa-mi suspende statul roman somaj-ul pe care il primesc in baza vreunei legi?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:00, 16 Ianuarie 2010
Buna ziua,
statul roman nu va poate suspenda somajul pe care vi-l plateste statul spaniol insa, trebuie sa va interesati care sunt conditiile de acolo, din Spania. Aici, la noi, nu poti beneficia de somaj fara sa indepliniti anumite conditii.
Eu personal, nu cred ca ar fi o problema, mai ales cat timp v-ati castigat dreptul la acest ajutor, cotizand statului spaniol.
Verificati si legea spaniola...in principiu nu vad de ce ati avea probleme aca nu sunteti si angajat ca administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer in spania Mlucia Mlucia am lucrat in spania si in prezent sunt somer si primesc ajutor de somaj. intrebarea mea este: daca pot sa ma angajez cu CIM in Romania? si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj dupa ce termini somajul din spania mihaeladeliu mihaeladeliu Am dreptul la inca 6 luni de ajutor de somaj dupa ce termin somajul in Spania 2014 :( (vezi toată discuția)
Semnarea somajului spaniol pe internet stie cineva daca se poate semna pe internet somajul si din romania fara ca cei de la inem sa stie ca nu esti an spania?mi>ar fi de mare folos raspunsul ... (vezi toată discuția)