avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pacalit de un samsar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pacalit de un samsar

Buna ziua.

Am cumparat o autoutilitara de la un samsar inmatriculata in Olanda. I-am scos numerele rosii, am facut RCA-ul apoi am mers la RAR sa fac identificarea pentru a trece autoutilitara pe numele meu. Ce-i de la RAR mi-au spus ca masina suferit modificari pentru care trebuie sa le aduc un document de la un service autorizat care sa ateste faptul ca s-au produs acele modificari. ( nu corespunde numarul de locuri , lungimea e diferita , greutatea iarasi nu corespunde) fapt ce duce la imposibilitatea inmatricularii.
Am contract de vanzare-cumparare intre mine si samsar

Ce as putea face in situatia de fata sa imi pot recupera banii ?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2022
Alin D, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:21, 21 Mai 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand il puteti notifica cu privire la rezolutiunea vanzarii si restituirea pretului iar in cazul in care demersul nu are rezultat, acelasi lucru il puteti cere in instanta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur, va da de lucru unui avocat, dar de obținut ceva nu cred că va obține. Dânsul a cumpărat ceva "as is", adică "văzut/plăcut/luat". Nu ne putem răzgândi când, după ce am crezut că am pus mâna pe un chilipir, descoperim că celălalt a fost mai deștept.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, in primul rand il puteti notifica cu privire la rezolutiunea vanzarii si restituirea pretului iar in cazul in care demersul nu are rezultat, acelasi lucru il puteti cere in instanta.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e chiar asa, ce a cumparat nu are legatura cu ce e in acte.
Cum adică "nu are legătură"? Nu este autoutilitară? Și când o cumpăr, nu verific nici măcar ce pot verifica, cum ar fi câte locuri are în acte și câte în mod real? Bine că în acte nu scria că e un tractor și acum mă dau lovit că am fost păcălit. Cine mă crede? Sau ăsta o fi "viciu ascuns"? Poate omul a cumpărat o mașină s-o dezmembreze, și între timp i s-a năzărit s-0 înscrie în circulație.
Pentru evitarea unor astfel de cazuri, aud azi la radio că RAR-ul a înființat recent un serviciu, disponibil deocamdată doar în București, în care face, contra cost, astfel de verificări. Dar noi preferăm chilipirurile de la colț de stradă și pe urmă ne dăm loviți că am fost înșelați în "buna" noastră credință.

gi-jane2 a scris:

nu e chiar asa, ce a cumparat nu are legatura cu ce e in acte.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
Mai este un aspect: nu puteti invoca faptul ca nu cunoasteti limba neerlandeza (asa-i zice la olandeza oficial)! Rubricile din Kenteken (cartea de identitate a vehiculului) au corespondent in cartea de identitate eliberata in Romania. Sunt armonizate la nivel de UE.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2022
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare vehicul icscsi icscsi Am gasit o masina pe care as dori sa o cumpar, adusa din Austria. Vanzarorul mi-a trimis Brief-urile si contractul de vanzare cumparare. Nedumerirea mea este ... (vezi toată discuția)
Viciile ascunse ale unui autoturism cumparat marystanga marystanga Buna seara As dori sa ma ajutati intr-o problema si anume: Am cumparat un autovehicul marca Opel Zafira,nu am mers la o reprezentanta sau service autorizat ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare ! putineanu putineanu Buna ziua , am cumparat in 05/08 o masina sh bugetu .. bucurie mare, omul o avea de 2 saptamani cumparata de la unicul proprietar al ei , mi-a dat toate ... (vezi toată discuția)