avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Daca eu si sotul meu nu avem copii, ambii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Daca eu si sotul meu nu avem copii, ambii avand frati ...

Buna ziua,
Daca eu si sotul meu nu avem copii, ambii avand frati si parintii decedati cand moare unul dintre noi pot veni fratii la succesiune si sa fie nevoit cel care traieste sa-i despagumeasca? Este indicat sa ne facem testament unul in favoarea altuia si dupa ce murim amandoi sa trecem pe altcineva sa beneficieze? Testamentul se poate face la orice notar sau doar in judetul in care locuim? Multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2022
livia1603, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu va lăsați testamente reciproce, soțul decedat va fi moștenit de frații săi (1/2) si de soțul supraviețuitor.
Dacă va lăsați testamente reciproce, soțul decedat va fi moștenit doar de soțul supraviețuitor.
Testamentul se poate încheia la orice notar din România.
Dezbaterea succesiunii se va face la un notar de la ultimul domiciliu al defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune familie fara copii; cu frati Gheorghe20132013 Gheorghe20132013 Un cuplu fara copii a decedat la interval de o zi unul de altul, din cauze naturale ambii, nu ca urmare a vreunui accident. Ambii au frati. Care este procedura ... (vezi toată discuția)
Testament soti fara copii, dar cu animale de companie , daca mor amandoi justmeanamaria justmeanamaria Buna ziua . As avea o intrebare legata de testament . Eu si sotul meu nu avem copii . Vrem sa ne facem testament prin care sa ne lasam unul altuia tot ce am ... (vezi toată discuția)
Am fost 3 frati Duiliu Duiliu Buna ziua. Am fost 3 frati. Din pacate unul a decedat. Alasat un testament legalizat la notariat precum ca lasa toate bunurile mobile si imobile unuia dintre ... (vezi toată discuția)