avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Imi puteti spune va rog foarte mult ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Imi puteti spune va rog foarte mult ce inseamna exact ...

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog foarte mult ce inseamna exact condamnarea de mai jos si ce atrage?

Va multumesc enorm pentru timpul acordat.

Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (2) şi (10) C.pr.pen., cu aplicarea art. 61 alin. (2) C.pen. şi art. 61 alin. (4) lit. c) C.pen., condamnă pe inculpatul x, la pedeapsa amenzii de 3.000 lei (rezultată prin stabilirea unui număr de 150 zile-amendă, respectiv a cuantumului de 20 lei corespunzător unei zile-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, prevăzută de art. 336 alin. (1) C.pen. (faptă comisă la data de 19.06.2021). Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 C.pen., potrivit cărora neexecutarea cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii, determină înlocuirea zilelor-amendă cu un număr corespunzător de zile de închisoare. În temeiul art. 559 alin. (1) şi (2) C.pr.pen., pune în vedere inculpatului că, în cazul în care se află în imposibilitatea de a plăti integral amenda penală în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea acesteia. În baza art. 114 alin. (1) lit. b) rap la. art. 97 alin. (5) din O.U.G. nr. 195/2002, dispune comunicarea unei copii a prezentei hotărâri, după rămânerea definitivă, către I.P.J. Braşov - Serviciul Rutier, în vederea anulării permisului de conducere al inculpatului. În temeiul art. 274 alin. (1) teza I C.pr.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 339,40 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care 289,40 lei în cursul urmăririi penale şi 50 lei în cursul camerei preliminare şi al judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii. Pronunţată astăzi, 18.05.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit art. 405 alin. (1) teza finală C.pr.pen.
Document: Hotarâre 18.05.2022
Daca ramane definitiva, vi se anuleaza permisul.
Buna ziua, care ar fi sansele sa nu ramana definitiva ? si daca ar ramane definitiva peste cat timp voi mai putea da din nou de permis ?
Daca nu sunteti multumit de solutie, aveti dreptul sa depuneti apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat georgegeorge80 georgegeorge80 buna ziua,am permisul suspendat si am condus in continuare,am fost condamnat cu amenda in cuantum de 3000 ron dar nu inteleg acum din decizie ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere -amenda penala cosmin0686 cosmin0686 Sal. anu trecut mi-a fost ridicat permisul ptr. alcool 1,10 % la probele biologice ,dupa un an m-am prezentat la judecatorie si am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)