avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2020 m-am ...

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2020 m-am mutat la o casa a unei prietene. Casa era pusa la vanzare de vreo zece ani dar nu a cumparat-o nimeni deci era intr-o stare avansata de degradare. Cand m-am mutat i-am dat 40.000 lei si am convenit ca in 2 ani sa-i dau restul de bani pentru a o cumpara in rate. Nu s-a incheiat nici un act intre mine si prietena mea. Intre timp eu am adus imbunatatiri la casa, am ridicat o bucatarie, am modernizat un magazin care era la poarta, acestea m-au costat cam 20.000 lei. I-am mai dat bani inca 14.000 lei cash pana acum. In total 54.000 lei. Eu numai am bani sa-i dau dar nici 2 ani nu au trecut si ea vrea sa ma dea afara din casa spunand ca de banii aceea imi opreste chiria. Am rugat-o sa-mi dea o bucata de teren de banii aceea mai in spatele gradinii dar inca se mai gandeste daca mi-l da. Ce sa fac ? pot sa-mi recuperez banii de la ea si cum ? Multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In primul rand va trebuie niste acte cu care sa dovediti ca ati dat acei bani. Apoi se poate discuta despre modalitatea de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj - partaj carmen cucu carmen cucu Am trait timp de 12 ani in concubinaj . Mama mea mi-a dat 45.000 lei vechi acum 11 ani iar parintii lui 20.000 lei vechi pt a cumpara o casa cre a costat ... (vezi toată discuția)
Problema proprietate Ali a Ali a Bună ziua, părinți meu au avut o casă bătrânesca mostenita de la părinți cu acte, în urma inundațiilor din 2008 casa a fost distrusă, iar ca urmare ... (vezi toată discuția)
Partaj RainTurcoaz RainTurcoaz Buna ziua. In 2009 am divortat prin acordul partilor de fosta sotie. Locuind impreuna in apartamentul acesteia, dupa divort tot ce am cumparat impreuna a ... (vezi toată discuția)