avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CF imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CF imobil

Buna ziua,doresc sa cumpăr un imobil pe al cărui CF exista o notare la pct B (inscrieri): se notează interdicția de instrainare timp de 3 ani de la data dobândirii sau folosirea spațiului dobandit in alte scopuri decât cele prevazute de art 28 Legea 550/2002.Ce inseamnna aceasta situație? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: sosososo , utilizator 17:12, 20 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 550/2002
art. 28
Spatiile comerciale sau de prestări de servicii cumparate în condiţiile prezentei legi nu pot fi instrainate prin acte între vii şi nu pot fi folosite decat pentru activităţi de productie, de comert şi de prestări de servicii, timp de 3 ani de la data dobândirii.

In speta, acel imobil , inainte, a fost un spatiu comercial sau de prestări de servicii si nu poate fi vandut decat dupa trecerea perioadei de 3 ani de la data cand actualul proprietar l-a dobandit.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Presupune ceva riscuri ? Trebuie folosit ca spațiu comercial sau locuinta?
Actualul proprietar l-a cumpărat în anul 2019
Dupa trecerea celor 3 ani , il poate vinde ....
Îmi cer scuze,ma refer la cumparator daca sunt ceva riscuri.Doresc sa cumpăr dar vreau sa știu dacă îl pot folosi ca si locuinta sau doar ca si spatiu comercial.Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ... Ani1959 Ani1959 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon ... (vezi toată discuția)
Impozit spaţiu comercial nefolosit deţin în proprietate, împreună ... mora.atv mora.atv Impozit spaţiu comercial nefolosit Deţin în proprietate, împreună cu soţul, un apartament de 5 camere într-un imobil monument istoric situat în ... (vezi toată discuția)
Impozit la vanzarea unui apartament ioana2_7 ioana2_7 Imi puteti spune daca pentru o persoana fizica proprietara a unui apartament de 2 ani se percepe acel impozit de 10% din 1 mai, sau este valabil numai pentru ... (vezi toată discuția)