avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, sora mea este casatorita cu un german. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, sora mea este casatorita cu un german. Primeste ...

Buna ziua, sora mea este casatorira cu o persoana germana. Primeste pensie si din Romania si din Germania.Sotul este bolnav, ea a fost casnica. Va avea drept de pensie de vaduva/urmas? Sunt impreuna de peste 40 de ani, dar casatoriti legal de 14 ani. Multumesc pentru orice sfat, indrumare.
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 12:50, 21 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca este cetatean roman si figureaza in sistemul de pensii romanesc, pensia de urmas se incaseaza in procent de 1/2 din pensia avuta de defunct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas gigisindile gigisindile buna ziua sora mea are virsta de 44 de ani si este casatorita cu un cetatean german de 16 ani. Sotul ei este pensionar pe caz de boala iar acum este foarte ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie chitamariana chitamariana buna ziua tatal meu a lucrat 45 ani si a avut 1200 lei pensia a decedat, iar mama primeste pensie de urmas ea nu a lucrat niciodata, a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o întrebare. eu nu am depus cerere de pensie( ... Catalin16661 Catalin16661 Buna ziua, am o întrebare. Eu nu am depus cerere de pensie( urmaș ) pana acum, Menționez ca am vârsta de 21 de ani si urmez studii universitare. Tatal ... (vezi toată discuția)