avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara doresc un ajutor informativ asupra ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara doresc un ajutor informativ asupra situației mele ...

Bună seara doresc un ajutor informativ asupra situației mele .Am un minor care a fost luat de tata cu consimtamant notarial pe o perioadă fixă în Italia .Acum refuza sa mi-o aducă înapoi menționez ca termenul de aducere este depășit Ce proceduri legale trebuie sa urmez pentru a-mi lua copilul înapoi calea amiabila fiind fără rezultat. Va mulțumesc anticipat .
Apelati la avocat ca sa va facă demersurile necesare de înapoiere.
Ar fi bine sa va grăbiți.
La București se vor face demersurile juridice inițiale de înapoiere a minorului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bună ziua!
Copilul fiind luat cu consimțământ pe perioada fixa, aceasta fiind depășită, iar celălalt părinte refuza reîntoarcerea copilului in tara, la Dvs., apreciez că este vorba de o răpire internațională de copil, fiind necesară introducerea unei acțiuni, cât mai urgent posibil, competenta revenind doar Bucureștiului pentru toate problemele de acest gen din tara!
Va pot asigura asistenta in acest sens, daca doriți.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinte care incalca imputernicirea celuilalt parinte de a scoate copilul din tara cezarad cezarad Am o nelamurire in legatura cu o speta. Un tata a facut imputernicire notariala mamei sa scoata copilul din tara, pe perioada determinata, respectiv pana l ... (vezi toată discuția)
Avocatnet italia: divorț și custodia copilului cu dublă cetățenie. procesul trebuie să aibă loc în italia sau se poate desfășura și în românia? Rallie90 Rallie90 Buna seara,sora mea este căsătorită civil in Italia,din aceasta căsătorie a rezultat o fetița,căreia i-au făcut și cetățenie italiana și ... (vezi toată discuția)
Copil din concubinaj dus din uk în românia și reținut acolo de tata Liubovi Cadis Liubovi Cadis Buna ziua. Am așa o situație, am fost un concubinaj timp de 4 ani. In acest timp am născut o fetita care acum are 3 ani. De mai mult de un an neam stabilit ... (vezi toată discuția)