avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Conform legii 125/2022 va fi recunoscuta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Conform legii 125/2022 va fi recunoscuta vechimea ...

Buna ziua. Conform legii 125/2022 va fi recunoscuta vechimea in munca a pfa. Daca pfa a achitat contributii la pensie, casa de pensii emite o adeverinta privind stagiul de cotizare. In acest caz, daca sunt indeplinite toate conditiile prevazute de lege, cine certifica acest lucru? Nu am vazut nici o lamurire in acest sens. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 23 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vechimea în muncă și, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

in speta, ANAf certifica plata contributiilor si ONRC(cred) certifica activitatea dvs ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru profesiile liberale, asa cum sunt ele prevazute ... Mihai Viteazu Mihai Viteazu Buna ziua, pentru profesiile liberale, asa cum sunt ele prevazute in LEGE nr. 200 din 25 mai 2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor ... (vezi toată discuția)
Dovadă vechime specialitate cMic cMic Bună ziua! Sunt arhitect și îmi exercit meseria în cadrul Biroului individual de arhitectură înființat conform legii 184/2001 - echivalentul PFA pt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cine poate să emită o adeverință care să ateste ... Simona Pol Simona Pol Bună ziua! Cine poate să emită o adeverință care să ateste vechimea în muncă pentru un PFA? Acest lucru îmi este necesar pentru noul loc de muncă, ... (vezi toată discuția)