avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa concediu de crestere copil

Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani (acum are 1 an si 9 luni), lucrez la o banca si nu vreau sa ma intorc la serviciu pentru ca nu am in grija cui sa las copilul. Pot face cumva sa beneficiez de somaj?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:24, 17 Ianuarie 2010
1. In primul rand trebuie sa va inceteze suspendarea CIM pentru CCC. Pentru asta faceti o cerere catre angajator si veti relua activitatea in baza aceluiasi CIM.
2. Apoi, daca angajatorul are nevoie de dvs. trebuie sa va reluati activitatea.
3. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs., adica: desfiintarea locului de munca, concedierea pe motive medicale, concedierea pentru necorespundere profesionala.
4. Pentru acest din urma motiv nu puteti fi concediata timp de 6 luni, termen de readaptare la locul de munca (CCMUNN).
5. Puteti sa demisionati sau sa incetati CIM cu acordul partilor. Apoi sa incheiati un CIM, in alta parte, pe perioada determinata si la expirarea acestuia puteti intra in somaj indemnizat.
Va multumesc pentru raspuns!
Puteti reveni la serviciu si pana luati o decizie medicul va poate acorda concediu medical pentru ingrijire copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca dupa concediul de crestere a copilului aaa123 aaa123 speta: peste 2 luni de zile trebuie sa ma intorc la locul de munca, numai k sefa (patroana mea) mi-a transmis ca ma va da afara (nu ma va mai primi la ... (vezi toată discuția)
Reinceperea activitatii dupa ccc popescu mihaela popescu mihaela Buna ziua, In noiembrie mi se termina concediul de crestere si inrijire a copilului de care am beneficiat timp de 2 ani. Societatea la care sunt angajata ... (vezi toată discuția)