avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa rezolv?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa rezolv?

Cum pot sa rezolv?
Buna ziua! Tatal meu a mostenit impreuna cu cei doi frati ai sai, cate o treime dintr-un teren apartinand parintilor lor. Dupa decesul tatalui meu, acea 1/3 din avere am mostenit-o eu. Am facut in notariat un precontract de vanzare-cumparare, precum ca ma oblig sa vand acea cota de 1/3 din avere. Intrebarea mea este daca pot sa transfer dreptul acesta de proprietate de 1/3 catre cumparatorul meu, avand in vedere ca nu scrie pe precontract ca trebuie sa ies din indiviziune si nici nu mai stiu cum sa dau de urmasii unchilor mei, cei care detin restul de 2/3 din avere, ca sa facem separarea. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 21:10, 23 Mai 2022
Buna ziua, cred ca ati mai adresat o intrebare similara. Puteti vinde cota dvs. indiviza daca prin antecontract v-ati obligat in acest sens, fara sa fie specificat ca vindeti cota exclusiva, altfel nu.
pot face asta fara sa mai fac vreo succesiune sau sa ma impart cu mostenitorii unchilor mei?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire, urgent Cristina120 Cristina120 Buna seara, Trec direct la subiect: Tatal meu vitreg este mostenitorul legal al matusii sale, persoana care nu a avut copii. In acelasi timp, aceeasi ... (vezi toată discuția)