Buna seara! Am si eu o nelămurire si poate ma ajutati
Tatăl meu locuieste singur intr-un apartament de 2 camere
Acel apartament are datori mari la întreținere si bunicu când a fost în viață a fost dat în judecată pentru neplata la întreținere
De curând am aflat ca din cauza neplati la întreținere, apartamentul riscă să il scoată la licitație asociatia de proprietari
Tatăl meu fiind bolnav ,nu are de unde sa plateasca
Eu mai am o soră care este plecată în Spania și are viata iei acolo ,si amândoi avem grija de tatăl nostru
Am vorbit azi cu ea despre datoriile apartamentul ,si ca sunt sanse mari sa il pierdem
Dar mentionez ca propietar pe apartament este bunicu care a murit,succesiunea nu Este dezbătută până acum ,singurul moștenitor dupa bunicu este tatăl meu
Si ca sa nu il pierdem apartamentul, am stabilit cu sora mea ,ca ea doreste sa renunte la dreptul iei de moștenire ,ca sa pot eu sa ma ocup de plăta întrețineri, ca sa nu pierd apartamentul
Intrebarea ar fii: Există vrun document sau o hartie făcută la notar precum ca ia nu mai dorește partea iei de moștenire ?
Cat traieste tatal dvs, nu poate fi vb de un drept la mostenire, nici al dvs, nici al surorii.
Tatal sa mearga la notar, sa devina proprietar si sa vi-l dea apoi dvs.
Despre ce suma e vb la intretinere?
Este vb despre 15600 la întreținere
Si daca nu se plătește, macar 500 în fiecare lună, il baga la vânzare asociatia de proprietari
Si eu nu pot plăti fără o asigurare
Tatăl meu este bolnav ,poate trăi și 3 luni ,poate trăi și 2 ani
Si o succesiune ma costa in jur de 4000 lei
Si daca fac contract de vanzare cumpărare cu tatăl meu mai scot din buzunar vreo 5000
Si asta nu imi permit
Sora nu poate renunta la ceva ce nu exista, respectiv mostenirea care i s-ar cuveni la moartea tatalui, cata vreme tatal traieste. Orice act/declaratie ar face este lovit de nulitate. Ca atare, ori platiti (amandoi sau doar dvs.) ori se pierede apartamentul. E atat de simplu. Si pe langa asta, va trebui sa il luati pe tata sa stea ori cu dvs. ori cu sora, ca nu o sa mai aiba casa. Nu stiu cat de normal vi se pare. In final, va trebui sa dezbateti toate succesiunile oricum, ca sa poata sora sa renunte si sa ramaneti dvs. cu tot apartamentul.