avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. În urma succesiunii după bunic, tatăl ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. În urma succesiunii după bunic, tatăl meu și ...

Bună ziua. În urma succesiunii după bunic, tatăl meu și ceilalți 3 frați au rămas cu 1/4 din terenuri și câte 1/2 din cele 2 imobile. Când s-a făcut succesiunea tatălui meu i s-a spus că pământul trebuie să fie pe unu din ei ca să poată fi băgat pentru subvenție. În necunoștință de cauză tata a semnat ca cedează pământul fratelui său. Ulterior a aflat ca se putea să-și păstreze partea de pământ . Ce se poate face pentru a-și recupera pământul?
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 15:21, 25 Mai 2022
Când s-a făcut succesiunea tatălui meu i s-a spus că pământul trebuie să fie pe unu din ei ca să poată fi băgat pentru subvenție. În necunoștință de cauză tata a semnat ca cedează pământul fratelui său

Succesiunea după o persoană se face când persoana e decedată.
Cum a semnat tatăl dvs când s-a dezbătut succesiunea după el însuși?
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2022
raluk0207, utilizator
Puterea unei virgule .... Cand s-a facut succesiunea, tatalui meu i s-a spus ...

raluk0207 a scris:

Când s-a făcut succesiunea tatălui meu i s-a spus că pământul trebuie să fie pe unu din ei ca să poată fi băgat pentru subvenție. În necunoștință de cauză tata a semnat ca cedează pământul fratelui său

Tata trăiește. Aveti dreptate trebuia să pun virgulă ca să se înțeleagă.

irina.pricop a scris:

Puterea unei virgule .... Cand s-a facut succesiunea, tatalui meu i s-a spus ...

raluk0207 a scris:

A cedat pamantul cum anume? Doar pamantul sau a renuntat la succesiune? A facut un partaj voluntar? A primit altceva in schimbul pamantului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala monica_ka monica_ka Pe un pamant aflat pe numele tatei s-a construit o casa in 1995, casa construita pe numele mamei. Mentionez ca tatal e decedat si suntem 7 frati - frati care ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire Asusro Asusro Buna ziua . Se da urmatoarea situatie : Bunicii mei traind undeva la tara intr-o casa mare si cu curte pe masura , au avut 3 copii , cel mai mare o fata acum ... (vezi toată discuția)
Propietate incalcata lerchcristina lerchcristina in 1992 sa facut un contract de intretinere unde se specifica ca parinti se dau in intretinere mie lasandu-mi casa si anexele si gradina.In 1997 tata a primit ... (vezi toată discuția)