avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... întrebare (poate infantilã) despre calculul dobânzii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

întrebare (poate infantilã) despre calculul dobânzii

Bună ziua.

Dacă dobânda unei sume x, (împrumutate de cineva de la o anumită bancă) creşte cu 0,05% pe zi, cât va creşte timp de 30 de zile?

Care este formula de calcul a dobânzii în acest caz?

Vă mulţumesc anticipat. :)
Cel mai recent răspuns: Pocahontas , utilizator 18:31, 16 Ianuarie 2010
Pocahontas a scris:
Dacă dobânda unei sume x, (împrumutate de cineva de la o anumită bancă) creşte cu 0,05% pe zi, cât va creşte timp de 30 de zile? Care este formula de calcul a dobânzii în acest caz?

Buna ziua,
Legislatia civila romaneasca interzice calculul tip "dobanda la dobanda"
Deci dobanda Dvs. este
Val. principal x 0,05% x 30 zile

Cu stima,
Vă mulţumesc din suflet pentru răspuns. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi cu ipoteca Luiza_Capatina Luiza_Capatina Buna ziua! Am un credit de nevoi cu ipoteca la Banca Romaneasca. La fel ca si ceilalti am ajuns in situatia ca dobanda a tot crescut chiar daca euribor-ul a ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanzi si penalizari contributii la buget ciobanc ciobanc am studiat normele de calcul a dobanzilor si penalizarilor de intarziere la plata cpntributiilor la bugetul de stat,dar calculele mele nu sunt conforme cu fisa ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)