avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Salut! Acum două săptămâni am facut cea mai mare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Salut! Acum două săptămâni am facut cea mai mare prostie ...

Salut! Acum două săptămâni am facut cea mai mare prostie din viața mea. Am incercat sa fur o bluză si un tricou din Mall in valoare total de 220 de lei. La ieșire a început sa sune alarmele si m-am oprit vanzatoarea chemând paza si eu recunoscând fapta, nu sunt deloc mândru de ce am facut. A chemat poliția si am dat o declarație în biroul celor de la pază unde am spus totul cum sa intamplat am recunoscut totul, hainele le-am inapoiat pentru ca nu le-am rupt eticheta si nici alarmele de pe ele.
Am fost foarte speriat si sunt în continuare pentru ce am facut mă gandesc intruna la asta pentru ca locuiesc cu părinți am 19 ani si mi-e rusine sa le spun...
Intrebarea mea e.. Ce se va intampla cu mine si cam cat dureaza pana mă vor rechema la poliție? Am fost foarte speriat si polițiști mi-au spus ca s-ar putea sa ma mai cheme la o declaratie si cam atât pentru ca sa recuperat prejudiciul, mi-a mai spus ca nu e furt calificat e un simplu furt, au vrut sa ma linisteasca.
Dupa ce a plecat poliția sefa de magazin mi-a spus ca ei oricum își retrag toate plangerile ce le fac si nu sunt parte civilă ceva de genul... Ce ma sfătuiți sa fac ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
janssen188, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Recomandarea este sa vă duceți la Parchet, poliție și instanta ori de câte ori veți fi chemat.
Incercati sa vă faceți apărări cu ajutorul unui avocat. Veți primi o pedeapsa, probabil cu suspendare!
Fiți foarte atent sa nu recidivati pentru că veți executa atât aceasta pedeapsa, cât și pe cea noua! Este păcat de tinerețea dvs.!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
Deocamdata nu mi-a venit nimic acasa si nu am primit nici un telefon au trecut două săptămâni. Cat dureaza toate demersurile pana mă vor chema?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
janssen188, utilizator
Buna ziua!

Nu se poate da un termen pentru ca depinde de cum lucreaza organele de cercetare.
Va vor chema de la politie sa mai dati declaratie.
Retragerea plangerii nu va duce la clasarea dosarului, insa aveti posibilitatea de impacare pentru a-l incheia.
Cel mai bine luati legatura cu un avocat care va discuta cu managerul magazinului si aveti sansa ca dosarul sa se finalizeze in faza de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin mirela12345 mirela12345 am avut o problema cu o bluza de la un magazin de haine. am cumparat-o de la o persoana care vindea haine in propriul apartament. ulterior, la o saptamana am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ieri am fost intr un magazin din mall, mai exact h&m, ... Diannnn3678 Diannnn3678 Buna ziua! Ieri am fost intr un magazin din Mall, mai exact H&M, de unde am furat niste produse vestimentare, la ieșirea din magazin alarma a pornit, in ... (vezi toată discuția)
Am mare nevoie de ajutorul d-voastra Kudos Kudos Bineiteles ca daca nu faceam o porcarie nu aveam nevoie de ajutor...Asadar..sa va zic patania mea.Intr-o seara ma plimbam cu prietena mea si cu inca 2 fete ... (vezi toată discuția)