Plata sef de scara, transmitere date anaf, meserias.
Probabil ca e un subiect preadiscutat, totusi, care sunt solutiile cele mai ieftine si legale pentru:
- seful de scara, avand 100 lei net lunar
- doamna care transmite declaratiile la anaf, fiindca administratorul nu are semnatura digitala (domana nu are firma)
- schimbat intrerupatoare scara 100 lei (electrician autorizat, fara firma)
Cenzorul care vizeaza aceste plati doar cu dispozitie de plata catre acsierie, ce e de facut cu el? Ce ar trebui sa faca?
Legiuitorul in disp L nr 196/2018 nu a prevazut funciade sef de scara,de retribuire a acestuia
Nu este clar din expunerea dv care este problema cu instalat intrerupatoare si cenzor
Cenzorul asociatiei/comisia de cenzori detin obligatia legala sa verifice pentru legalitate si daca sunt intrunite conditiile legale sa vizeze pentru legalitate documentele asociatiei de proprietari
Initial sesizati presedintele de asociatie
Daca nu primiti raspuns ,sesizati oficial servciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie
Inteleg ca nu e prevazuta aceasta functie. Proprietarii, totusi, doresc o persoana care sa se ocupe de mersul treburilor la nivel se scara si sa il plateasca pentru asta. Putem sa gasim o denumire legala pentru aceasta ocupatie, daca "Sef de scara" e interzisa?
Daca aceasta functie s-ar prevede in statut, ar putea sa fie considerata legala?
Daca totusi proprietarii aleg un sef de scara si vor sa il platesaca de exemplu, pe baza unui contract de mandat, ca pe presedinte, ar fi ilegal?
A existat, vreodata, in vreo lege, seful de scara, retribuit?
Nu in ultimul rand, ce solutie ar fi ca aceasta ocupatie sa fie legala, in conditiile in care proprietarii o solicita expres? De fapt, asta ma intereseaza in principal.
Fiti membru in comitetul executiv si, daca va place mai mult denumirea de sef de scara, adoptati onorific aceasta titulatura. Si veti fi legal retribuit.
Eu sunt administrator. E cineva care poate sa ma ajute sa gasesc o forma de a le satisface cererea proprietarilor de a avea un sef de scara? Stie toata lumea ce e seful de scara, in linii mari. E cineva care are o solutie pentru aceasta situatie? Din cauza lu d-alde "nu se poate, ne se ezista, NU, NU, NU" cer aici o parere. As vrea un raspuns care sa imi spune cum SE POATE nu, 'jdemii de raspunsuri pentru care nu se poate, ca jumate dintre ele le stiu si eu. CEx e CEx, sef de scara e omul care trebuie sa ii faca pe cei din scara sa se simta in siguranta, pensionarele de 80 de ani, sa le aminteasca sa plateasca intretinerea, sa le aminteasca sa puna la cutie citirile contoarelor, sa le asculte despre vecinu care da gauri cu bormasina in ora de liniste, sa le spuna ca sunt purici la boxa, sa le spuna ca joi se opreste apa jumatate de zi, sa lea dea lunar perdelutele la spalat si calcat, cu lista de programari, sa schimbe becul ars, sa inchida si sa deschida periodic robinetele din subsol ca sa nu se blocheze, sa urmareasca daca femeia de serviciu spala marti si vineri, sa ceara de la asociatie vopsea pentru bancutele din fata scarii, sa ii certe pe cei care lipesc afise publicitare pe usa noua a scarii etc. Sa nu fie dom'ne sef de scara, daca e asa de neutilizabila denumirea, sa fie handy-man, sa fie baiatu' ala bun, sa fie cel-ce-are-grija, sa fie Harap Alb, dati-mi o solutie, va rog, daca aveti.