avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prelungire mandat cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prelungire mandat cenzor

Cenzorul asociatiei a fost ales in adunere generala pe o perioada de un an.s-a angajat cu contract de mandat. in octombrie ii expira mandatul.

intrebarea este: pt a prelungi mandatul cenzorului trebuie convocata obligatoriu adunare generala sau mandatul ii poate fi prelungit de comitetul executiv. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:57, 27 August 2013
De ce v-ati complicat cu mandat pe un an si mai ales expirand intr-o perioada in care nu se prea fac AG normale?
Era bine de prevazut ca perioada mandatului sa tina cont de Adunarea Generala obligatorie din primul trimestru al anului.

Pe de alta parte, CEx nu poate prelungi mandatul cenzorului sau al comisiei de cenzori deoarece nu au relatie de subordonare.

Daca doriti sa intruniti o AG doar pentru prelungirea mandatului cenzorului se poate face, dar eu v-as sfatui sa-l lasati asa pana la AG de la inceputul anului viitor.
ne-am "complicat" pt ca am ales cenzorul intr-o perioada in care aflasem ca ne tepuise administratora, realesesem toata conducerea........nu ne-am mai gandit la partea practica. multumesc pt idee
HG nr 1588/2007 Art. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
g) pentru realizarea scopului si a activitatilor asociatiei de proprietari, angajeaza si demite personalul necesar, incheie si reziliaza contracte cu persoane fizice/juridice;
n) gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;

HG br 1588/2007
Art. 19
(4) Cenzorii alesi ai asociatiei de proprietari pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.

In conditiile in care intre cenzor si entitatea juridica asociatia de proprietari nu exista raport legal,eventualele verificari si viza lunara asupra documentelor asociatiei de proprietari ,inclusiv asupra listelor lunare de intretinere,nu beneficiaza de prezumtia de legalitate,iar activitatea cenzorului si eventuala retribuire a acestuia nu are suport legal
deci ar trebui sa facem adunare generala pt alegerea cenzorului? cam greu dar asta e.........
Nu faceti nici o nadunare generala. Lasati oamenii asa cum au fost alesi sa-si faca treaba pana la viitoarea adunare generala. Si la viitoarele alegeri stabiliti acelasi mandat pentru toti cei alesi (2-3-4 ani) daca nu ati facut-o cumva prin statut sau acordul de asociere. Nu va da nimeni afara din tara daca pentru asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de mandat timpuriu timpuriu contractul de mandat incheiat intre asociatia de propietari si presedintele ales in adunarea generala , este necesar numai in cazul cand presedintele este ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cerasela2018 cerasela2018 Cenzorul - proprietar din bloc, cu contract de mandat si-a dat demisia. Si in cazul contractului de mandat este valabil preavizul de 20 zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)
Am ramas fara cenzor petschovschi petschovschi Am o problema care necesita rezolvare urgenta si nu stiu cum sa procedez. Acum 2 saptamini am avut adunarea generala unde eu am fost ales presedintele ... (vezi toată discuția)