avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Hello, doresc sa îmi iau concediu de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Hello, doresc sa îmi iau concediu de crestere a copilului. O ...

Hello, doresc sa îmi iau concediu de crestere a copilului. O sa fiu tata in curand prin iulie. As dori sa iau concediu pe 2 ani dar din câte am înțeles este mai mare indemnizația daca o iau pe un an? Este adevărat? De asemenea eu am avut activitate de munca din DEC 2020 pana in NOI 2021 si as dori sa trimit stagiul de cotizare din perioada asta pentru indemnizație deoarece am avut un salariu mare. Am avut pauza din NOI 2021 pana in MAR 2022 si am început activitatea la o firma pe un salariu mai mic. Poate asta să îmi afecteze asta indemnizația? Cand o sa fac cerere pentru indemnizație as dori sa trimit stagiul de cotizare decât de la firma anterioara. Pot sa fac asta sau nu este recomandat? Si cu cat timp din avans trebuie sa anunț la actualul loc de munca ca o sa intru in concediu de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:53, 25 Mai 2022
Buna ziua,
Extras din OUG 111/2010
Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la alin. (1) este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

Deci... se iau in considerare toate veniturile din perioada August 2020- Iulie 2021, in cazul dvs., nu doar perioada ce o doriti...
Indemnizatia o sa aiba acelasi cuantum pe toata perioada concediului, ce difera este cuantumul Stimulentulului de insertie difera
Art. 7
Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) au dreptul la un stimulent de inserție, după cum urmează:
a) în cuantum de 1.500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități. Cuantumul de 1.500 lei se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități;
b) în cuantum de 650 lei dacă persoanele îndreptățite obțin venituri după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități.


Cat despre anuntarea angajatorului... nu stiu sa existe un termen, poate va ajuta altcineva cu un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt studentă în anul al treilea acum. în iulie ... psElena psElena bună ziua! sunt studentă în anul al treilea acum. în iulie am născut. am depus dosarele pentru indemnizație și pentru alocație, pe care le-am și ... (vezi toată discuția)
Bună seara, ma aflu în situația următoare sunt în concediu ... Georgiana.I Georgiana.I Bună seara, ma aflu în situația următoare sunt în concediu de creste copil pentru minorul ,nascut la data de 23.06.2020, iau indemnizatie și iau și ... (vezi toată discuția)
Bună seara, de la hr mi s- a spus ca "modificarile actuale nu ... StelutaStell StelutaStell Bună seara, De la Hr mi s- a spus ca \"Modificarile actuale nu includ reducerea perioadei de revenire petru a putea beneficia de stimulentul de insertie,\" ... (vezi toată discuția)