avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare

Buna seara!

Am încheiat o promisiune de vanzare care nu a fost autentificata la notar, insa vânzătorul s-a răzgândit și nu mai vinde imobilul din motive personale. Imobilul are 3 proprietari, insa promisiunea a fost incheiata cu unul din aceștia, ceilalți doi nefiind în localitate, insa exprimandu-si acordul telefonic. Am achitat un avans, am stabilit termenul la care ar trebui semnat contractul de vânzare și mi s-au predat cheile bunului.
Între timp, anunțând proprietarii am făcut lucrari de întreținere al imobilului si am terenului aferent.
Acum am aflat ca unul dintre cei trei nu dorește sa mai vândă, insa ceilalți doi vor sa vândă. Am stipulat în promisiunea de vanzare sa mi se restituie dublul avansului intr-o astfel de situație, insa as dori sa acționez in instanta pentru a putea primi imobilul având în vedere ca am făcut deja câteva investiții.
Cum pot proceda? Mulțam!
Bună seara,

Apelați la un avocat care să vă analizeze contractul pe care l-ați semnat și care sa va îndrume în demersurile pe care le puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare /cumparare - vanzator inselat leusan leusan Se intocmeste o promisiune de v/c , se plateste pretul integral. , imobilul nu are carte funciara si din acest motiv nu s-a facut direct ... (vezi toată discuția)
Promisiune vânzare cumparare mirela0601 mirela0601 Am încheiat o promisiune de vânzare cumpărare pt un apartament, eu fiind cumpărătorul. Din păcate din motive ce nu țin de el, vânzătorul nu poate pune ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu avans mare userpf_2014 userpf_2014 Buna seara, Am de gand sa cumpar o casa si proprietarul cere un avans mare, de 5000 euro. As vrea sa fiu sigur ca o sa-mi vanda mie. Se poate pune in ... (vezi toată discuția)