Buna ziua.Ma numesc Vaszi. Am o situatie mai interesanta.
In 2001 am cumparat la tara in judetul Mures 9 arii de teren cu o cladire pe care am reconstruit-o.
In acea perioada, am facut un contract de vanzare-cumparare de mana cu martorii. Vanzatorii au decedat si eu nu am reusit sa intabulez pe mine.
Mostenitorii, care ar fi ei, asa stiu ca eu am rezolvat actele inca pe perioada respectiva,
Acum intrebarea este cum pot intabula pe mine fara sa mai chem mostenitorii care sunt inprastiati prin Europa?
In acesti ani eu figurez la primarie ca beneficiar si eu am platit impozitul de 21 de ani.
Va multumesc!
Nu puteți.
Moștenitorii trebuie sa își dezbata succesiunea și sa refaceți vânzarea cu ei.
Sau, sa ii chemați în instanță pentru perfectarea vânzării pe cale judecătorească.
Dar....în 2001 erau notari.
Da ,recunosc am gresit asteptand atat de mult. Dar eram tanar si nici nu beneficiam de bani asa incat sa mi permit actele sa fie rezolvate la notar.
Am inteles legea uzucapiunea daca posed un bun de minim 10 ani as putea sa fac intabularea.
Ce credeti?
Uzucapiunea se aplica dacă imobilul nu are proprietar.
Or, pana la deces, proprietar a fost vânzătorul.
După decesul acestuia, vocația succesorala s-a transmis moștenitorilor.
În plus, orice judecator v-ar întreba ce ați făcut în toți acești ani.
În 2001 actele la notar chiar nu erau un capăt de tara. Și le permiteau mulți oameni veniți din mediul rural.
Teren fara acte
Basc95
Buna ziua , socrii mei au cumparat un teren de 6 ari de la doi proprietari , 3 ari cu contract de vanzare de mana si 3 ari fara nimic .
Eu cu sotia mea am ... (vezi toată discuția)