avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren fara acte

Buna ziua , socrii mei au cumparat un teren de 6 ari de la doi proprietari , 3 ari cu contract de vanzare de mana si 3 ari fara nimic .
Eu cu sotia mea am vrea sa trecem pe noi , ce proceduri ar trebui sa urmam .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:00, 3 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Mergeti la vanzatorii initiali si incheiati contracte de vanzare cumparare prin NOTARIAT.
Sunt singurele acte legale admise de lege.
Daca vanzarea are mai mult de 30 de ani atunci se poate solicita constatarea unei uzucapiuni.
Vanzatorii initiali sunt decedati

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Mergeti la vanzatorii initiali si incheiati contracte de vanzare cumparare prin NOTARIAT.
Sunt singurele acte legale admise de lege.
Daca vanzarea are mai mult de 30 de ani atunci se poate solicita constatarea unei uzucapiuni.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti decat 2 variante:
1. Contactați moștenitorii vânzătorilor și va rugați să fie dispuși să dezbată mostenirile, după care refaceti vânzarea cum ar fi trebuit inițial, la notar.
2. Dacă socrii dețin terenurile de cel puțin 30 de ani și figurează cu ele in evidențele fiscale și agricole ale Primăriei, pot contacta un avocat pentru a deschide o acțiune în constatarea proprietatii pe cale judecătorească.
După ce obțin hotărârea judecătorească vi le pot da dvs.
pentru cei care au raspuns , ce rol mai are legea 185 pe 2018 privind anotarea posesiei fie sistematic sau fie sporadic
Niciun rol. Tocmai pentru că vi se notează doar posesia, neavând acte.
Ca sa se poata transmite bunul, trebuie notata proprietatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

notare posesie teren gratylungu gratylungu Va rog, daca puteți sa ma ajutați cu un sfat. În anul 2015 am cumpărat un teren intabulat în suprafață de 30 de ari. În continuarea acestui teren mai ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate teren alexacris alexacris Buna ziua.am sa va prezint pe scurt situatia : am cumparat un teren de aproximativ 200 m in anul 1990 după revoluție cu chitanța de mana si 2 martori cum ... (vezi toată discuția)
Detalii despre actiune in constatare ! Axxy007 Axxy007 Bunza Ziua . Problema mea este urmatoarea : Soacra mea a cumparat in anul 2003 un teren de 1600 mp de la numitul J.I. care acum este decedat . Datorita ... (vezi toată discuția)