avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi am.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi am.

În 1996 m-am căsătorit cu soțul meu. Am locuit în garsoniera lui. În martie 1997 a primit cadou un pământ de la bunici. Am vândut garsoniera și am făcut o căsuța la tara. Au urmat 3 copii. El nu a muncit niciodată și am trăit din alocații și pensia mea de boală. În 2005 am vândut din pământ și atunci am fost trecuta și eu pe actele casei gradina și curtea. Acum m-am despărțit prin divorț la notar. Am zis ca e mai bine asa sa scap de el și violenta lui.atat eu cât și copii, 2 sunt majori și 1 minor. El s-a recăsătorit cu o femeie cu copii
Ce drepturi am?
Locuiesc în chirie,am dreptul sa cer reintegrare în domiciliu sau trebuie să fac neapărat partaj?
Am drepturi la casă și pământ?
Copii mei au vreun drept?
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2022
Adryianna, utilizator
Copiii nu au vreun drept la acele bunuri, decat dupa moartea lui, il mostenesc impreuna cu noua sotie.
Cine sta acolo in casa acum?
Casa e bun comun, puteti cere partajul.
Faceți partajul. Dacă ați reușit să divorțați la notar, poate aveți șanse sa procedați astfel și cu partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copii majori. El are un ... (vezi toată discuția)
Partaj mihm mihm Buna am o intrebare la dumneavoastra cine ma poate indruma la ce am de facut : m-am despartit de sotie dar nu legal nu cu divort iar dupa un timp am plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Petrus1731 Petrus1731 As dori o concluzie pentru urmatorul caz: O familie de la tara, casatoriti de 18 ani, cu doi copii 16 si 14 ani, urmeaza sa divorteze, mai exact barbatul a ... (vezi toată discuția)