avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna am o intrebare la dumneavoastra cine ma poate indruma la ce am de facut : m-am despartit de sotie dar nu legal nu cu divort iar dupa un timp am plecat in strainatate am stat 6 ani in acest timp am cunoscut o alta femeie ne-am strins bani inpreuna pentru a ne cumpara o casa. Intorcandune in tara am cumparat o casuta, la notar cand sau facut actele au fost trecuti si ,,fosti,, in acte femeia cu care sunt nefiind nici ea divortata.notarul ne-a zis sa divortam de ce-i pe care i-am avut si ca ne trebuie acte doveditoare prcum ca bani ne provin din munca prestata fara ei noi avem acte doveditoare si am bagat si divortul dar inca nu s-a finalizat.intrebarea este cum putem sa-le scoatem numele intrusilor care ii avem in actele casei ca doar na-u muncit ei cu noi. Precizez ca atit eu cat si femeaia cu care sunt nu avem pretenti la casele care au ramas in urma nici eu la casa care o am cu prima sotie si nici ea la casa care a facuto cu sotul ei dar la asta care am cumparato acum nu ni mai dorim chiar pentru ei sa fie totul pentru trintori?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 13:23, 17 Aprilie 2011
Ar trebui sa cereti judecatorului sa intrerupeti judecata pentru a putea merge la un mediator si sa rezolvati si divortul si partajul, depunand un acord in instanta.
La un mediator avantajul este ca nu mai platiti taxa la valoare bunurilor de partajat, adica a caselor, in primul rand, si puteti negocia in liniste in prezenta mediatorului cum doriti sa le impartiti. Cu Acordul de mediere pe care-l obtineti de la mediator judecatorul va da o sentinta in sensul celor stabilite de dumneavoatra in acel acord, fara martori, fara termene de judecata nesfarsite, etc.
Insa, pentru acest lucru, partile care doresc sa divorteze, partajeze, etc. trebuie sa accepte sa vina impreuna la mediator si sa semneze acel acord de mediere.
Pentru alte detalii puteti apela la un mediator autorizat care va poate face INFORMAREA GRATUITA, in conformitate cu prevederile legale si apoi puteti decide in consecinta incotro o apucati.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept apartament ContSters122354 ContSters122354 hristos a inviat daca apartamentul a fost al sotiei inainte de casatorie,dar ulterior prin casatorie s-a trecut pe numele ambilor soti.sotia mai are dreptul ... (vezi toată discuția)
Divort anielles anielles am avut o casa mostenire de la bunici in urma casatoriei...dupa 3 ani de la dobandirea acestei case, m'am casatorit si ne'am mutat intr'un ... (vezi toată discuția)
Partaj sarra67 sarra67 Buna, se poate deschide partaj avand in vedere urmatoarea situatie: -divortul a fost pronuntat in urma cu 3 ani -fostul sot a apelat la mediator pentru ... (vezi toată discuția)