avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit Prima Casă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit Prima Casă

Bună ziua! Aș avea și eu o problemă/nelămurire, dacă mă poate ajuta cineva, vă rog.

Am un teren de 1000 de mp intravilan, pe care se află și o casă de 132 mp făcută din 2004.
TOATE actele/demersurile au fost făcute ca la carte de către tatăl meu (autorizație de construcție/proiect, etc).

Din motive de sănătate am hotărât să vindem casa și terenul, iar cumpărătorul a spus că nu dispune de toți banii și vrea să facă prin credit Prima Casă.

Fiind cuplu tânăr și înțelegând că nu toți au o căruță de bani cash prin casă, am hotărât să "batem palma" și le-am oferit copii xerox ale tuturor actelor cerute de către bancă. A venit și evaluatorul și a spus că prețul este "cinstit și real".

Toate bune și frumoase până astăzi când m-a sunat cumpărătorul și a spus că banca (Cec Bank) "mârâie" deoarece în Cartea Funciară terenul este trecut astfel:

1000 mp intravilan, din care 325 mp "curți construcții" și 675 "arabil".

Banca stipulează că se prea poate să nu fie acceptat creditul fiindcă ei nu oferă credite pentru EXTRAVILAN.

Mi-au pușcat sinapsele când am citit, cum adică EXTRAVILAN când scrie negru pe alb în CF că TOT terenul este INTRAVILAN, din care 325 mp CC și restul arabil.

Am sunat și la urbanism la Primărie și mi-au spus același lucru, nu are nicio logică/relevanță ce spun ei.

Astfel că întreb, există vreun impediment în acest caz? Să-nțeleg că banca ar dori ca întreg terenul să fie Cc?!
Dacă da, cum aș putea să fac asta cât ar dura și ce costuri ar implica?

Mi se pare absurd ce au spus, din moment ce tatăl meu a gândit-o logic punând doar o parte Cc, restul terenului având viță de vie, deci am fi plătit impozit de Cc degeaba..

Vă mulțumesc..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
actele sunt in regula, banca cauta nod in papura. Cautati alt cumparator cu bani.
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Suntem oameni de cuvânt, cumpărătorul deja a cheltuit ceva bani pentru dosar, evaluator, demersuri, etc.

Nu înțeleg de ce ar căuta "nod în papură" din moment ce pentru suma creditată ei vor lua înapoi dublu pe parcursul a 30 de ani..și doar acesta e scopul lor principal.

Banca a spus că se va consulta cu juristul lor și vor reveni cu un răspuns..
Suntem oameni de cuvânt, cumpărătorul deja a cheltuit ceva bani pentru dosar, evaluator, demersuri, etc.

nu am insinuat altceva, doar ca se poate ca ei sa nu obtina creditul, iar asta nu inseamna ca nu ati avut dvs actele in regula.
va zic asta ca sa fiti atenti la ce semnati in antecontract referitor la avans , daca e cazul.
Încă nu am făcut antecontract până nu obține cumpărătorul "ok-ul" de la bancă referitor la acordarea creditului.

Ar fi o trecere a banilor de "colo-colo" inutilă.

Sperăm totuși să-și dea două peste cap, să vadă lucrurile logic și răspunsul să fie pozitiv..
Doamne ajuta! >))

Alte discuții în legătură

Constructie casa extravilan si intabulare cu pozitionare incerta cristinafv cristinafv Buna ziua, am cautat raspuns intrebarii mele si in cadrul unor societati si institutii specializate in domeniu, insa nu m-am lamurit, din aceasta cauza va cer ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren extravilan Ionut Filea Ionut Filea Buna ziua, As dori sa cumpar un teren extravilan (aprox 1000 mp) si am unele nelamuriri. Dupa achizitie am inteles ca trebuie mai intai intabulat ca si teren ... (vezi toată discuția)