avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoare taxa succesiune părinți decedați de mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoare taxa succesiune părinți decedați de mai mult de 2 ani

Buna ziua
In situatia in care parintii au decedat de mai mult de 2 ani cum se calculeaza plata taxei de succesiune?
Va intreb pt ca dupa o discutie cu un notar acesta mi-a facut un calcul pt o masa succesorala de 100.000 euro undeva la 7.500 ron dar a zis ca tb inmultit cu 2, suma fiind pe fiecare parinte in parte.
Nu stiu daca acest mod de calcul este unul corect deoarace masa succesorala nu de dubleaza.
Va rog sa imi spuneti daca este corect acest mod de calcul
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:12, 28 Mai 2022
Succesiunile se dezbat pe rand. Odata platiti pt primul decedat, iar cand dezbateti pt al doilea, masa succesorala cuprinde si ce a mostenit dupa primul, dar cum v-a explicat, nu e corect.
In plus, platiti si 1 % impozit pe valoarea mostenita.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2022
gi-jane2, moderator
Taxele se percep la valoarea fiecărei mase succesorale.
Masa succesorala nu este unica, pentru ca proprietari au fost ambii părinți.
După primul părinte masa succesorala este o cota parte, la care se calculează onorariul notarial si impozitul.
După al doilea părinte, masa succesorala este o alta cota parte, la care se calculează onorariul notarial si impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca sa deschid succesiunea, costa mult? manuelagrozavu manuelagrozavu bine v-am gasit! am o alta intrebare... voi deschide eu succesiunea... si am auzit ca e foarte scump. cand trebuie sa platim totul? cand se deschide ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire luculus luculus Buna ziua As dori sa aflu un pret aproximativ pentru o dezbatere de mostenire. Valoarea mostenirii este de cca. 100.000 lei (apartament 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune stanciu luminita stanciu luminita Buna ziua Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)