avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În curând va fi declanșată dezbaterea succesiunii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În curând va fi declanșată dezbaterea succesiunii în urma ...

În curând va fi declanșată dezbaterea succesiunii în urma decesului tatălui meu. Fratele meu dorește să mergem la un notar propus de el. Mi-a menționat crearea unui contract nou fiindcă titlul de proprietate pe care-l deține mama este plastifiat - pentru a se evita drumuri pentru acte. Mă întreb, să am încredere? Există vreun risc ca mie și mamei mele să ni se înainteze documente prin care, odată semnate, să fi declarat că suntem de acord ca fratele meu să fie singurul proprietar? Se poate și este legal așa ceva? La ce altceva să fiu atent? Ce mi-ați recomanda din propria voastră experiență? Menționez faptul că, tatăl meu, nu a lăsat niciun testament. Mulțumesc în avans.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
Alghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alghe , utilizator 13:13, 31 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai citiți și dvs ce semnați.
Nu iscaliti ca primarul.
Întrebați notarul ce nu înțelegeți.
În privința titlului, trebuie obținut un duplicat. Nu se reface nimic.
Și dacă refuz să semnez, se poate considera în acel caz că doresc să renunț la partaj și astfel tot fratelui meu să îi revină din proprietate?

N.B. relatarea fratelui meu privind noul contract vine în urma discuției lui cu notarul propus de el.

raluk0207 a scris:

Pai citiți și dvs ce semnați.
Nu iscaliti ca primarul.
Întrebați notarul ce nu înțelegeți.
În privința titlului, trebuie obținut un duplicat. Nu se reface nimic.

Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
Alghe, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Renunțarea trebuie sa fie neechivoca și sa rezulte dintr-o declarație notariala scrisa din care sa rezulte în mod expres acest lucru.
Dacă refuzați sa semnați, fratele dvs se poate adresa instantei pentru dezbaterea succesiunii și pentru partaj.
Contractele nu se refac/rescriu.
Se obțin duplicate sau copii legalizate de la autoritatea emitenta.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
raluk0207, utilizator
Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Nu. Renunțarea trebuie sa fie neechivoca și sa rezulte dintr-o declarație notariala scrisa din care sa rezulte în mod expres acest lucru.
Dacă refuzați sa semnați, fratele dvs se poate adresa instantei pentru dezbaterea succesiunii și pentru partaj.
Contractele nu se refac/rescriu.
Se obțin duplicate sau copii legalizate de la autoritatea emitenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Drept civil. mostenire! completare succesiune nicujexul nicujexul Buna ziua! Intrebare: Dupa decesul tatalui, la dezbaterea succesiunii, toti cei 4 copii au renuntat in favoarea mamei pt locuinta ce forma masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire viragvari viragvari Fratii tatalui meu au renuntat la mostenire fapt dovedit cu certificat de mostenitor conform caruia ei sunt straini de mostenire . Dupa catva ani buni au cerut ... (vezi toată discuția)