avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Fratii tatalui meu au renuntat la mostenire fapt dovedit cu certificat de mostenitor conform caruia ei sunt straini de mostenire . Dupa catva ani buni au cerut judecatoriei succesiunea dar au fost refuzati insa instanta a decis ca punerea in posesie a terenurilor care pe vremea renuntarii nu au facut parte din circuitul civil sa
fie aplicata conform legii 18/1991
Fratele tatalui meu insa a depus o cerere pentru retrocedare a unei parcele de padure si acuma apare numele lui ca mostenitor legal fapt care va aparea si in titlul de proprietate.
Din certificatul de mostenitor insa reiese clar ca mostenitori dupa bunicul meu sunt tatal si bunica mea (chiar daca acele terenuri nu au fost cuprinse in certificat)
Am o cerere de intrare in CAP prin care reiese ca tatal si bunica mea au intrat in cooperativa cu acele terenuri,in cererea de intrare in cooperativa ca membru al familiei apare numai tatal si bunica mea.
Intrebarea mea ar fi daca totusi ei au dreptul la mostenire fiindca am fost refuzat de mai multe ori de consiliul local si sunt trecuti si ei ca mostenitori legali (pe baza cereri depuse)
Va rog daca cineva ma poate ajuta cu un sfat ce am de facut,astept si mesaje private sau email.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: viragvari , utilizator 13:39, 20 Martie 2011
conform declaratiei lor de renuntare la mostenire nu mai au niciun drept. insa fratele tatalui dvs cand a facut cerere de retrocedare? dupa decesul bunicilor dvs? sau inainte?
Cererea a fost facuta dupa moartea bunicilor. Din pacate nu am declaratia lor de renuntare numai certificatul de mostenitor dupa bunicul meu,in acest certificat scrie ca mostenitori dupa bunicul meu este tata si bunica mea si ca fratele tatalui meu este strain de mostenire insa aceasta succesiune se refera la alte bunuri(intravilane si extravilane) dar nu specifica terenul din cauza.
cu atat mai mult daca e facuta dupa moartea bunicilor este fara efect juridic avand in vedere renuntarea lor la mostenire. puteti solicita un duplicat dupa cererea lor de renuntare de la notariatul unde s-a dezbatut succesiunea.cu aceste acte mergeti la comisia de fond funciar si solicitati a fi trecut doar tatal dvs ca mostenitor legal.
Am depus sesizare la prefectura dar mi-au raspuns cei de la primarie, am atasat certificatul de mostenire dupa bunicul meu dar mi-au refuzat sesizarea pe motiv ca acel certificat de mostenitor nu se refera la terenul agricol in cauza si ca a fost executat punerea in posesie pe baza cererilor depuse
viragvari a scris:

Fratii tatalui meu au renuntat la mostenire (...) dupa bunicul

tatal si bunica mea au intrat in cooperativa cu acele terenuri,

Intrebarea mea ar fi daca totusi ei au dreptul la mostenire fiindca am fost refuzat de mai multe ori de consiliul local si sunt trecuti si ei ca mostenitori legali (pe baza cereri depuse)

Iar cererea (se intelege ca cea de retrocedare) a fost facuta "dupa moartea bunicilor".

Ei nu ar avea ce sa caute pe titlu in calitate de RENUNTATORI dupa bunicul.
Dar ar avea ce sa caute pe titlu in calitate de MOSTENITORI dupa bunica (nu rezulta ca ar fi renuntat si la mostenirea acesteia).

Pe calea partajului se va stabili si cat revine fiecaruia.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Punere in posesie terenuri agricole viragvari viragvari Fratii tatalui meu au renuntat la mostenire fapt dovedit cu certificat de mostenitor conform caruia ei sunt straini de mostenire . Dupa catva ani buni au cerut ... (vezi toată discuția)
Au renuntat la mostenire iar dupa ani buni mostenitorii lor au pretentii... Rudyvirag Rudyvirag Buna Ziua, Am o problema care sper sa o pot explica cat mai clar si sa ma ajute cineva. Cei doi frati al tatalui meu (toti trei decedati in momentul de fata) ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)