avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Fratii tatalui meu au renuntat la mostenire fapt dovedit cu certificat de mostenitor conform caruia ei sunt straini de mostenire . Dupa catva ani buni au cerut judecatoriei succesiunea dar au fost refuzati insa instanta a decis ca punerea in posesie a terenurilor care pe vremea renuntarii nu au facut parte din circuitul civil sa
fie aplicata conform legii 18/1991
Fratele tatalui meu insa a depus o cerere pentru retrocedare a unei parcele de padure si acuma apare numele lui ca mostenitor legal fapt care va aparea si in titlul de proprietate.
Din certificatul de mostenitor insa reiese clar ca mostenitori dupa bunicul meu sunt tatal si bunica mea (chiar daca acele terenuri nu au fost cuprinse in certificat)
Am o cerere de intrare in CAP prin care reiese ca tatal si bunica mea au intrat in cooperativa cu acele terenuri,in cererea de intrare in cooperativa ca membru al familiei apare numai tatal si bunica mea.
Intrebarea mea ar fi daca totusi ei au dreptul la mostenire fiindca am fost refuzat de mai multe ori de consiliul local si sunt trecuti si ei ca mostenitori legali (pe baza cereri depuse)
Va rog daca cineva ma poate ajuta cu un sfat ce am de facut,astept si mesaje private sau email.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: viragvari , utilizator 13:39, 20 Martie 2011
Pe "tabelul nominal cuprinzand fostii proprietari si mostenitorii acestora" emis de consiliul local apare numele bunicului si ca mostenitori dupa el numele tatalui si a fratelui tatalui meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie terenuri agricole viragvari viragvari Fratii tatalui meu au renuntat la mostenire fapt dovedit cu certificat de mostenitor conform caruia ei sunt straini de mostenire . Dupa catva ani buni au cerut ... (vezi toată discuția)
Au renuntat la mostenire iar dupa ani buni mostenitorii lor au pretentii... Rudyvirag Rudyvirag Buna Ziua, Am o problema care sper sa o pot explica cat mai clar si sa ma ajute cineva. Cei doi frati al tatalui meu (toti trei decedati in momentul de fata) ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)