avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu cu vecinul din cauza arborilor aflati la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu cu vecinul din cauza arborilor aflati la limita de proprietate

Sint intr-o situatie conflictuala cu vecinul de proprietate din cauza unor arbori care sint la o distanta mai mica de 2m fata de linia de hotar, incalcind astfel art. 613 CCiv. In conformitate cu HCGMB 304/31.08.2009, am solicitat avizul Directei de mediu din PMB pentru defrisare si nu l-am obtinut.
I-am comunicat vecinului situatia dar ignora aspectele juridice (art. 613 CCiv. coroborat cu HCGMB 304/31.08.2009 si pozitia primarei) si ma ameninta cu chemarea in justitie.

Intrebare: care sint sansele intr-un eventual proces? Justitia poate trece peste pozitia primariei?
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
hot_oliviu, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizii - administrativa si juridica - contradictorii hot_oliviu hot_oliviu Solicitarea se refera la un litrigiu cu un vecin privind citiva arbori plantati la mai putin de 2m de hotar (cum prevede art. 613 CCiv). Sint doua acte ... (vezi toată discuția)
Procesul pentru defrisarea unor arbori in lipsa autorizatei este unul de drept administrativ? hot_oliviu hot_oliviu Intr-un proces avind ca subiect solicitarea defrisarii a citiva arbori plantati la mai putin de 2m de hotar (cum prevede art. 613 CCiv) am depus in aparare ... (vezi toată discuția)
Cum sa evit o executare silita? hot_oliviu hot_oliviu Am pierduit un proces privind incalcarea art. 613 CCiv.: citiva arbori, din lipsa de spatiu, sunt planati la 1m de hotar (in loc de minimum 2m cit prevede ... (vezi toată discuția)