avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Executare silita blocata de proasta armonizare a doua ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Executare silita blocata de proasta armonizare a doua norme juridice

Sunt in urmatoarea situatie:
- Am fost chemat in justitie in baza art. 613 Cciv. de un vecin sa defrisez doi arbori. Justitia a dat decizia de defrisare in baza acestui atricol.
- Sunt executat silit. Pentru a executa defrisarea am apelat la firme specializate pt aceasta operatie de defrisare. Dar firmele refuza sa execute operatia in lipsa avizului de defrisare. Acesta trebuie eliberat de primarie. Primaria conditioneaza eliberarea avizului de asumarea unui Angajamment de plantare in compensare in cf. cu HCGMB 304/2009.
Intrebare: Consider ca executarea este blocata de primarie. Nu ar trebui ca primaria sa respecte hotararea instantei in baza art 613 CCiv. si sa elibereze avizul fara a mai introduce aceasta conditionare in baza HCGMB 304/2009? Ce se intimpla daca nu semnez acest Angajament, care implica costuri mari?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2025
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 21:44, 23 Martie 2025
Mai tehnic spus, este permisa obligarea unei autoritati publice la indeplinirea unei operatii administrative in baza unei hotaririi judecatoreasesti pronuntata in materie civila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu vecinul din cauza arborilor aflati la limita de proprietate hot_oliviu hot_oliviu Sint intr-o situatie conflictuala cu vecinul de proprietate din cauza unor arbori care sint la o distanta mai mica de 2m fata de linia de hotar, incalcind ... (vezi toată discuția)
Decizii - administrativa si juridica - contradictorii hot_oliviu hot_oliviu Solicitarea se refera la un litrigiu cu un vecin privind citiva arbori plantati la mai putin de 2m de hotar (cum prevede art. 613 CCiv). Sint doua acte ... (vezi toată discuția)
Procesul pentru defrisarea unor arbori in lipsa autorizatei este unul de drept administrativ? hot_oliviu hot_oliviu Intr-un proces avind ca subiect solicitarea defrisarii a citiva arbori plantati la mai putin de 2m de hotar (cum prevede art. 613 CCiv) am depus in aparare ... (vezi toată discuția)