avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua,lucrez la o firma de aprox 8 ani si doresc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua,lucrez la o firma de aprox 8 ani si doresc sa fac un ...

buna ziua,lucrez la o firma de aprox 8 ani si doresc sa fac un copil.pot eu ca tata sa beneficiez de indemnizatie?sotia nu lucreaza.am inteles de la unele pers ca pot primi chiar si 3 ani de zile indemnizatia.a doua intrebare,eu am un PFA pe numele meu la care platesc impozit pe venit prin declaratia unica.in ultimul an nu am avut profit deci nu am platit impozit.imi afecteaza cu ceva acest lucru ca am PFA sansa sa obtin indemnizatia?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 31 Mai 2022
Buna ziua,
Se poate ceea ce spuneti dvs., oricare din ambii parinti ai copilului poate beneficia de indemnizatie daca indeplineste conditiile legale.

Indemnizatia se acorda pana la varsta de 2 ani ( 3 in cazul copilului cu handicap).
Cat despre PFA... s-ar putea sa trebuiasca sa-l suspendati pe durata concedilui, intrebati la primaria de domiciliu cand depuneti actele...
Faaptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare concediu cic tata criman criman Buna ziua, Voi naste in luna decembrie 2014. Din 24.10.2014 tatal copilului nu mai este angajat, dar are contract de colaborare intre PFA-ul lui, infiintat ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil nicoleta teodorescu nicoleta teodorescu Buna ziua! Sunt însărcinată in 32 saptamani, am un PFA caruia i am suspendat activitatea, de un an de zile este pe minus . Eu sunt la zi cu impozit, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil natalia20 natalia20 Buna seara In curand imi voi da demisia de la locul actual de munca. Cum pot sa procedez sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil ( avem in plan un ... (vezi toată discuția)