avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii acordare concediu CIC tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii acordare concediu CIC tata

Buna ziua,
Voi naste in luna decembrie 2014.
Din 24.10.2014 tatal copilului nu mai este angajat, dar are contract de colaborare intre PFA-ul lui, infiintat in mai 2014, si o societate. Mentionez ca nu va incasa niciun venit pe PFA in anul 2014 deoarece plata se face la sfarsitul lucrarii (februarie 2015) si la regularizare in 2015 va avea de recuperat impozitul platit pe 2014.
Mai indeplineste conditiile de acordare a lunii de concediu obligatorie sau pot sa beneficiez eu de indemnizatie pe toate cele 12 luni tinand cont ca nu a incasat deloc venituri pe PFA?
Multumesc,
Cristina Manoila
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:38, 28 Octombrie 2014
1. In cazul PFA nu este obligatoriu sa aiba venituri sau acestea pot fi si pe minus.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoanele care au desfăşurat activităţi supuse impozitului pe venit şi figurează în evidenţele administraţiei financiare cu venituri pe minus.

Solutie:
Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situaţie, cuantumul indemnizaţiei este de 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil staicupauladumitrita staicupauladumitrita buna ziua din nou...am citit mai multe raspunsuri referitoare la acordarea indemnizatiei ptr crestere copil,si totusi nu am inteles prea bine.daca eu am pfa si ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil (venituri din pfa + salariu) Esimona Esimona Buna ziua, As vrea sa ma ajutati intr-o situatie: in cazul in care o femeie naste, iar cu 12 luni in urma a fost PFA si angajata, iar pe o perioada de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Flopynel Flopynel Buna ziua. As dori sa iau eu indemnizatia de crestere copil. Am un PFA care anul trecut a obtinut profit, dar anul acesta are doar o factura. Daca inchei ... (vezi toată discuția)