avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare proces civil Bună ziua!Va rog daca ma ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare proces civil Bună ziua!Va rog daca ma puteti ajuta ...

Cerere suspendare facultativa a procesului civil art 413 alin 1),pct.1 Ncpc









Bună ziua!Va rog daca ma puteti ajuta cu un răspuns. Am facut o cerere pentru suspendarea facultativa a procesului civil in contenciosul administrativ in apel si am inminat-o personal instanței dar la sfîrșitul sedintei , cind cauza mea s-a discutat deja,întrucât nu am reusit sa ajung la timp. Judecatorul mi-a spus ca va analiza cererea si va dispune in consecință,daca se impune sa ia in considerare cererea ,o va lua,daca nu, se va pronunta. Cert este ca ulterior sedintei in care am depus cererea de suspendare, pe portal am vazut ca instanța a aminat pronunțarea,dindu-mi de inteles ca nu ia in considerare cererea de suspendare. Amînînd pronunțarea, eu am depus concluzii scrise si s-a aminat din nou pronunțarea. Din nou am depus concluzii scrise fiind si mai convingătoare in cele sustinute de mine si s-a dispus ,citez:"repune cauza pe rol pentru a se judeca cererea de suspendare a judecății formulata de apelanta".Întrebarea mea este : va putea fi invocata de catre instanță tardivitatea depunerii cererii de suspendare sau nu ?De motivata ,sigur e motivata cererea,dar ma gindesc la tardivitatea depunerii acesteia.Cererea de suspendare a judecății poate fi depusa oricind in cursul procesului pîna la pronunțare?Adica chiar daca a ramas instanța in pronunțare ,aminind pronunțarea eu pot depune cererea de suspendare a judecății in acest timp si pina la citirea pe portal a solutiei si poate fi luata in considerare ca fiind depusa in termen ?În acelasi timp ma gindesc ca judecatorul vazindu-mi cererea de suspendare a judecății avea posibilitatea pina la primul termen dat pentru pronunțare sa analizeze cererea de suspendare daca era pertinenta si prezenta interes pentru dumnealui.Dar ,nu doar ca a aminat pronunțarea o data ,ba chiar de doua ori. Ma gindesc in acelasi timp ca prin cele sustinute de mine in concluziile scrise tinind cont de dovezile duse de mine la dosar l-am pus pe ginduri si l-am determinat să repuna cauza pe rol si se subintelege ca va dispune la urmatorul termen suspendarea sau ma pot astepta la respingerea cererii?In cazul respingerii cererii nu are logica repunerea pe rol a acesteia d.p.m.d.v. ,ci mai degrabă trebuia sa se pronunte.Eventual pot sa suspectez ca a facut asa doar ca sa amine pronunțarea pina la pronunțarea unei hotărâri in alta speta ,identica cu aceasta,dar pe care o judeca alt complet in contenciosul administrativ in apel ,pentru că este vorba de niste prejudicii materiale,morale aduse mie in cazul respingerii apelurilor si nu vrea judecatorul sa se simta vinovat,cu conștiința încărcată, astfel ca se va pronunța intr-un final,respingând cererea de suspendare si pronunțind soluția, dar dupa ce se pronunță celălalt judecător in cealalta speță identică....?!?! Respingind cererea de suspendare a judecății automat trebuie sa se pronunțe,pentru că d.p.m.d.v. nu vad alta varianta...?!?! Ori suspenda procesul, ori se pronunta ,nu ???Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
danalida, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendarea judecatii danalida danalida Suspendarea judecatii Bună!As dori să știu pînă la care moment al procesului in apel pot face o cerere de suspendare a judecatii (suspendare ... (vezi toată discuția)
Cerere de suspendare a procesului civil art 413,alin1),pct.1ncpc danalida danalida Bună! As dori sa stiu dacă cererea de suspendare a procesului civil (art.413, alin.(1) ,pct.1 Ncpc se timbrează și cu cît?Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Cum se aplica art.157 din codul procedura civila eugen82 eugen82 la sedinta de judecata pentru care am primit citatia la 8.30 mi-a venit rindul pe la ora 14.30 ; dupa mai bine de o ora jumate de discutii pe exceptii si probe ... (vezi toată discuția)