avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendarea judecatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendarea judecatii

Suspendarea judecatii

Bună!As dori să știu pînă la care moment al procesului in apel pot face o cerere de suspendare a judecatii (suspendare facultativa) pîna la pronunțarea unei sentințe în alt dosar care are influenta în dosarul a cărui suspendare o cer ?Dacă în apel instanța a amânat pronunțarea,pot face pînă la pronunțare o astfel de cerere de suspendare atașînd certificatul de grefă al dosarului care este pe rol la judecătorie? Poate instanța refuza cererea considerînd-o depusă tardiv sau nu ? Înțeleg că poate alege dacă să suspende sau nu judecata ,dar poate refuza să o ia în considerare în sensul de a o analiza ?Eu neștiind care ar fi soluția instanței în apel,având oarecum dubii în ce privește corectitudinea acesteia,dar având siguranța că aș cîștiga procesul a cărui suspendare o cer ca urmare a pronunțării instanței în celălalt dosar pentru care am certificatul de grefa,aș cere suspendarea.Dacă e posibil să depun o cerere de suspendare a judecatii chiar dacă instanța a rămas în pronunțare,simt că ....pentru a mi se respecta dreptul la un proces echitabil, dacă instanța are....conștiință, deci simt ca nu prea îi dau de ales ,ci pur și simplu daca are conștiință cum am spus trebuie să îmi accepte cererea pentru că e justificată. Mulțumesc anticipat !
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
danalida, utilizator
Cel mai recent răspuns: danalida , utilizator 19:03, 16 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Opinia mea este ca daca instanta a ramas in pronuntare nu se mai justifica depunerea cererii de suspendare.
Dar, daca pronuntarea s-a amanat la o data ulterioara dezbaterilor, puteti formula o cerere de repunere a cauzei pe rol, insotita de cererea de suspendare.
Mulțumesc frumos!D.p.m.d.v. se justifica,fiind vorba de o sentință a carei pronunțare în defavoarea mea ar afecta dreptul meu de proprietate garantat de lege ,eu având toate atuurile și actele necesare demonstrării acestui drept de proprietate și tot eu neștiind ce va hotărî instanța pentru că știu că sînt incomodă instituțiilor statului din localitatea mea și am mai simțit-o prin niște sentințe pronunțate în defavoarea mea chiar dacă aveam dreptate și pentru care încă ma lupt în instanță ,consider ca se impune sa fac această formalitate a depunerii unei cereri de suspendare. Ce înțeleg eu din ce mi-ați răspuns: odată ce instanța a rămas în pronunțare, practic cercetarea procesului și dezbaterile s-au considerat încheiate,procesul nemaifiind în stare de judecare ,eu ...trebuie să fac o cerere de repunere pe rol și să atașez cererea de suspendare .Cererea de repunere pe rol în baza cărui art . și lit. din Cpc aș putea să o formulez atașîndu-i cererea de suspendare ca să fie considerată pertinentă și sa dea de gândit instanței în sensul de a repune pe rol cauza ?V-aș rămâne veșnic îndatorată dacă mi-ați răspunde. Totodată mă gîndesc că chiar dacă după amânarea pronunțării sentinței aș fi trimis prin email de ex cererea de suspendare și actele anexate ,pentru cănici la judecată nu am fost ,trimițând prin e-mail cerere de judecare în lipsă,tot nu ar fi cântărit nimic în fața instanței și să dispună altceva , cîta vreme cercetarea și dezbaterile procesului au fost deja încheiate. Am dreptate ? Sau cumva în ipoteza în care aș fi trimis această cerere de suspendare a judecatii prin e-mail după hotararea instanței de a amîna pronunțarea ,aceasta dacă ar avea conștiință ,ar putea din proprie inițiativă să repună cauza pe rol? Vă mulțumesc anticipat!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Opinia mea este ca daca instanta a ramas in pronuntare nu se mai justifica depunerea cererii de suspendare.
Dar, daca pronuntarea s-a amanat la o data ulterioara dezbaterilor, puteti formula o cerere de repunere a cauzei pe rol, insotita de cererea de suspendare.

Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
danalida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces civil bună ziua!va rog daca ma puteti ajuta ... danalida danalida Cerere suspendare facultativa a procesului civil art 413 alin 1),pct.1 Ncpc Bună ziua!Va rog daca ma puteti ajuta cu un răspuns. Am ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare paul99 paul99 Va rog puteti sa imi spune-ti din ce motive sa poate amana pronuntarea intrun proces penal? si daca este posibil pana la termenul afisat sa mai administrez ... (vezi toată discuția)
Cum se face pentru repunere pe rol proces.? - un proces a fost ... oanaportar oanaportar cum se face pentru repunere pe rol proces.? - un proces a fost suspendat cât s-a judecat alt proces - procesul judecat a fost câștigat - acum trebuie ... (vezi toată discuția)