avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se aplica art.157 din codul procedura civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se aplica art.157 din codul procedura civila

la sedinta de judecata pentru care am primit citatia la 8.30 mi-a venit rindul pe la ora 14.30 ; dupa mai bine de o ora jumate de discutii pe exceptii si probe la ora 16.00 judecatoarea a vrut sa puna in discutie fondul si concluzii dar repede pe scurt pt. ca mai erau vreo zece dosare; am aratat ca nu am timp material, nu pot pune concluzii scurte speta fiind complexa , erau necesare discutii de detaliu pe mai multe aspecte
am cerut continuarea la alt termen - art.157, dar a respins si a aminat pronuntarea pt. concluzii scrise;
a fost corect? aveam sau nu dreptul sa solicit .. in tem.art.157, se aplica art.157 intr-o astfel de situatie?
intreb pt. ca am scris concluziile scrise pe vreo 20 de pagini ca sa vada si ea cit de mult era de discutat, dar ma gindesc sa depun si cerere de repunere pe rol sa puna in discutia partilor pt. ca trebuia discutat oral si mi-au fost incalcate drepturi multe;
ce parere aveti?
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
eugen82, utilizator
Deoarece se puneau concluzii pe fond, nu se mai putea amana.
Instanta a procedat corect acordand termen pentru depunerea de concluzii scrise.
@a_fleancu : de ce nu se mai putea amina?
la art.157 este vorba despre "pricinile.. care nu se pot judeca din lipsa de timp..."
instanta a spus ca (virgula) "cauza este in stare de judecata", deci urma judecarea , acelasi cuvint din l.rom. care este si la art.157
chiar dvs. care sinteti avocat sustineti ca este corect sa se treaca peste dezbaterile pe fond si sa se puna doar concluzii scrise pentru ca nu mai este timp?
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
eugen82, utilizator
Exprimarea " ca nu se mai pot judeca" se refera la cauzele care nu se afla in stare de judecata ci se pot amana din diverse motive: administrare probatoriu, audiere martori, obiectiuni raport de expertiza etc.
In cazul dumneavoastra va aflati in stare de judecata deci n se mai putea amana judecata. Instanta a amanat pronuntarea pentru a putea da posibilitatea partilor sa depuna concluzii scrise.
de unde din c.pr.civ. reiese distinctia la care va referiti intre administrare probe, etc. si concluiziile asupra fondului? in textul art.157 nu se distinge.
dar chiar asa sustineti ca este legal dpdv procedural ? sa nu se mai dezbata cauza pt. ca nu este timp, ci doar sa se puna concluzii scrise?
Uneori credem ca ne pricepem la orice si incercam sa nu apelam la sfaturile unui specialist. Dar nu o facem pentru ca unii dintre noi consideram ca ne descurcam in orice domeniu. Iar atunci cand nu iese asa cum ne dorim sunt de vina ceilalti.
Poate ar fi mai bine ca data viitoare sa apelati la un specialist (indiferent de domeniu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament sedinta de judecata civila eugen82 eugen82 as dori sa stiu daca exista o reglementare a csm sau alta care sa stabileasca intre ce ore se pot desfasura sedintele de judecata in procesele civile? daca o ... (vezi toată discuția)
Motive de recurs comunicate incomplet eugen82 eugen82 Sint in recurs declarat de partea adversa, pe vechiul cod pr.civ.. La primul termen mi s-au comunicat motivele de recurs, dar ulterior am constatat ca lipseau ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise danalida danalida Bună ziua!Întrucît nu apare pe site-ul judecătoriaei la informațiile dosarului meu dacă instanța a amînat pronunțarea si pentru a putea depune eu ca ... (vezi toată discuția)