avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... motive de recurs comunicate incomplet
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

motive de recurs comunicate incomplet

Sint in recurs declarat de partea adversa, pe vechiul cod pr.civ..
La primul termen mi s-au comunicat motivele de recurs, dar ulterior am constatat ca lipseau mai multe pagini si nu am avut cum sa depun intampinare.
La al doilea termen am trimis un email in care am solicitat sa mi se comunice motivele de recurs complete. Desi am trimis emailul la ora 8.00 , a ajuns la instanta abia pe la ora 15.00, ulterior strigarii cauzei.
Instanta a aminat pronuntarea.
Nu am cum sa depun concluzii scrise pt. ca nu stiu nici ce contin motivele de recurs si nici ce s-a discutat.
Cum sa procedez? Sa depun cerere de repunere pe rol? Sau sa cer sa mi se comunice motivele de recurs pentru ca sa depun concluzii scrise?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:20, 1 Aprilie 2015
Verificati la arhiva motivul aminarii pronuntarii,s-ar putea sa fi fost amanata pronuntarea ptr.a lua la cunostinta de motivele de recurs in integralitatea lor.
De unde s-ar sti la arhiva motivele de aminare a pronuntarii? In ecris nu apare nimic, dosarul este la judecator. Când s-a aminat pronuntarea in sedinta, judecatorii nu stiau ca nu am primit motivele de recurs complete. Probabil au aminat eu fiind lipsa, ca sa depun concluzii scrise.
Cum as mai putea eu sa vad motivele de recurs ?
Daca dosarul nu s-a intors in arhiva si este in continuare la judecator nu mai aveti cum sa le vedeti.Daca veti pierde, nu va ramane decat sa utilizati caile de atac extraordinare(contestatie in anulare sau revizuire)
Revizuire pe care punct din 322? Nu cred ca exista. Contestatie?
Deocamdata voi cere repunere pe rol, v-am cerut o parere pe aceasta solutie.

Se poate pronunta instanta atat timp cat judecatorii cunosc faptul ca motivele de recurs nu au fost comunicate? Nu este o eroare grava de procedura?
Nu ar trebui sa se pronunte cat timp cunosc faptul ca, nu ati primit integral motivele de recurs. Sigur ca este o incalcare a Codului Proc.Civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocare nulitate absoluta - rejudecare adiadiadi adiadiadi Buna ziua Am intentat o actiune civila la tribunal, actiune care mi-a fost respinsa . Am depus recurs in termen legal; odata cu recursul am depus si o ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoreasca ioanandrei ioanandrei este normal ca pronuntarea unei hotariri judecatoresti de catre instanta ,( dupa discutarea fondului) ,sa fie aminata de 4 ori in decurs de 15 zile ( prima ... (vezi toată discuția)
Va rog mult de tot sa ma ajutati: de la ce data incepe sa curga termenul de revizuire ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati sa inteleg si cum trebuie sa procedez in urmatorul caz: - la ultimul Termen de judecata, 24.09.2013, la Curtea de Apel, unde s-a ... (vezi toată discuția)