avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... regulament sedinta de judecata civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

regulament sedinta de judecata civila

as dori sa stiu daca exista o reglementare a csm sau alta care sa stabileasca intre ce ore se pot desfasura sedintele de judecata in procesele civile?
daca o sedinta a inceput la 8.30 ora pt. care au fost emise si citatiile, pina la ce ora are judecatorul dreptul sa tina partile in sala? exista un orar cu ora limita a sedintelor?
am avut o situatie in care la tribunal fiind cca 70 de dosare la termen mi-a venit rindul pe la ora 15.00 iar dupa o ora si mai bine de discutii pe exceptii la o ora trecuta de 16.00 judecatorul a pretins sa puna in discutie si discutarea fondului si concluzii, dar pe scurt pt. ca mai erau inca vreo 10 dosare cel putin iar d-na grefiera trebuia sa plece la ora 16.00 sa-si ia copilul de la gradinita
am aratat ca dosarul fiind foarte complex nu pot pune concluzii pe scurt, este necesar un timp rezonabil pt. discutii, si am solicitat continuarea discutiilor la alt termen pt. ca c.pr.civ. prevede la art. 157
d-na judecator a respins cererea numita de dinsa de "aminare"
a fost corect?

Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
eugen82, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 22:07, 8 Septembrie 2011
da...
comica dar tragica in acelasi timp...situatia prezentata :))))
dn pacate nu exista o decizie a CSM in aces sens, iar sedintele de fac dupa bunul plac al presedintilor de sectie, instante, etc...
De obicei un complet care incepe de dimineata , tine pana intra cel de dupa masa....insa el se poate prelungi, ori daca este sala libera se poate muta intr-o alta...
Cam asa stau lucrurile prin '' tarisoara noastra draga''....
dar nu credeti ca o astfel de situatie reprezinta o incalcarea dreptului la un pr.echitabil?
pt. ca jurisprudenta CEDO pt. art.6.1arata ca accesul la un tribunal, ascultarea.. inseamna nu numai ca de exemplu ai termen, primesti citatie, dar si ca in timpiul sedintei trebuie sa existe in concret conditiile pt. "ascultare"..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se aplica art.157 din codul procedura civila eugen82 eugen82 la sedinta de judecata pentru care am primit citatia la 8.30 mi-a venit rindul pe la ora 14.30 ; dupa mai bine de o ora jumate de discutii pe exceptii si probe ... (vezi toată discuția)
Nu am primit citatie SAUNDU SAUNDU Buna ziua domnilor,marti 05.09. am termen la Tribunalul Bucuresti si pina azi nu am primit citatie cu termenul si suma taxei judiciara pe care o am de plata eu ... (vezi toată discuția)
Motive de recurs comunicate incomplet eugen82 eugen82 Sint in recurs declarat de partea adversa, pe vechiul cod pr.civ.. La primul termen mi s-au comunicat motivele de recurs, dar ulterior am constatat ca lipseau ... (vezi toată discuția)