avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua vreau să întreb pentru cineva să ajut. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua vreau să întreb pentru cineva să ajut. s-a declarat ...

Bună ziua vreau să întreb pentru cineva să ajut. sa declarat la politie că o anumită persoană deține lucruri ilegale și sa emis un mandat de percheziție domiciliara. Precizez ca nu să găsit la percheziție acele obiecte că nu deținea asa ceva. Acea persoană a declarat minciuni un fel de răzbunare și a dus autoritățile statului in eroare. Și vreau să întreb pentru acea persoană dacă poate să deschidă un proces de calomnie cu dovada de proces verbal de percheziție domiciliara .ca nu sa gasit nimic .ca cea a declarat în acea declarație minciuni.. ce se poate face să plateasca acea persoană care a dus in eroare autoritățile statului?

Precizez că când au venit cei de la S.A.S. (Serviciul Pe acțiuni Speciale). Și alții. persoană respectivă a fost bătută și în proces verbal de percheziție domiciliază nu au vrut cei de la S.A.S să scrie la mențiuni că a băut acea persoană. cum poate să demonstreze acea persoană că a fost băută? Menționez că sunt camere de supraveghere in interiorul locuinței.

Se poate deschide un proces de lovirii și alte ale violențe împotriva S.AS.? Și abuz in serviciu?.

Vă mulțumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2022
sweru, utilizator
Cel mai recent răspuns: sweru , utilizator 22:21, 1 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana cand se prescrie fapta, in cazul de fata, 5 ani de la momentul inducerii in eroare.
Și se poate face plangere penală și pentru cei de S.A.S ? pentru loviri si abuz in serviciu?

Mihăilă Sebastian a scris:

Pana cand se prescrie fapta, in cazul de fata, 5 ani de la momentul inducerii in eroare.

Da, se poate
In procesul verbal de percheziție domiciliara nu sa trecut la mențiuni că a lovit până sa speriat si a chemat ambulanta nu au vrut cei de S.A.S. sa scrie la mențiuni dar dovadă rămâne camerele de supraveghere din interiorul locuinței și cei de la ambulantă si certificat medical de la IML nu știu daçă se acceptă de instanță filmările de camerele de supraveghere din interiorul locuinței.

Mihăilă Sebastian a scris:

Da, se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Percheziție domiciliară Ioana147 Ioana147 Buna ziua! La data de 18 noiembrie 2021, s-a dispus un mandat de percheziție domiciliară pentru tatăl meu. \"În baza încheierii de ședința ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)