avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RCA + plangere prealabila vatamare corporala, limitare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RCA + plangere prealabila vatamare corporala, limitare raspundere asigurator

Buna ziua!

Am avut un accident rutier la care a fost prezenta si politia. Ca sa pot obtine certificat medico-legal am fost nevoit sa depun o plangere prealabila la Politie ca ei sa ma trimita la IML. Cand am depus plangerea la despugubiri am trecut o suma infima, am crezut ca plateste persoana fizica care m-a lovit.

Intrebarea mea este daca atunci cand depun dosarul la asigurator aceasta poate invoca doar suma din plangerea prealabila?
Cel mai recent răspuns: burclaudiu , utilizator 20:09, 2 Iunie 2022
Buna ziua!

Puteti modifica suma indicata initial. Va trebui sa va constituiti parte civila daca doriti sa luati banii in cadrul dosarului penal.
Multumesc! Va rog sa ma lamuriti putin, in cadrul plangerii prealabile pe care am facut-o, despagubirea o plateste persoana fizica? Pe langa aceasta plangere impotriva persoanei vinovate pot deschide si dosarul la asigurator? Nu vreau sa ma trezesc cu asiguratorul care ar invoca doar suma infima din cadrul plangerii prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier Desperados Desperados Insarcinata in 8 luni.am fost lovita pe trecerea se pietoni.bebe e bn eu am dureri peste tot.abia ma misc.am depus plangere la parchet cerandu mi ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident cu victime Cosmin Tudor Cosmin Tudor buna ziua. va rog sa ma ajutati cu cateva pareri despre urmatoarea situatie. am o ruda care a suferit un accident de circulatie. Un sofer a lovit-o pe trecerea ... (vezi toată discuția)