Buna ziua, am intarziat sa depun declaratia unica (termen 25 mai), pentru vanzarea unor actiuni la mijlocul anului trecut (2021). Care este cel mai bun demers acum?
a)depun cererea cu intarziere. Pentru aceasta varianta am inteles ca se percep amenzi?
b)astept calculul de la Anaf. Pentru aceasta varianta as vrea sa stiu daca ei calculeaza intarzieri de plata, sau voi plati exact ce datorez acum in momentul de fata.
De asemenea, eu sunt salariata, dar am inteles ca daca vanzarea depaseste un anumit plafon va trebui sa platesc inca odata taxele la sanatate?
Depuneti acum fara nicio problema . Chiar daca o fi amenda da nu cred ea este 25 lei in 15 zile .
Doar daca depasiti 27600 lei din castigul realizat ( 12 salarii minime ) datorati CASS in suma de 10% adica 2760 lei , altfel nu.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.