avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Bună ziua, o întrebare legata de onorariile ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Bună ziua, o întrebare legata de onorariile avocatilor

Bună ziua. Am o întrebare legata de onorariile avocatilor. În ce condiții pot fi solicitate onorarii de succes de către avocat? Poate un avocat sa îți ceară direct onorariu de succes fără a fi nevoit sa pornească un proces dacă s-a ajuns la o înțelegere amiabila între 2 persoane? Va mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:23, 2 Iunie 2022
Aveti copie de pe contractul de asistenta juridica. Daca s-a negociat in acest fel, atunci da.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
Mihăilă Sebastian, Avocat
Nu a fost o înțelegere ci o condiționare făcută de către avocat !!! . Înțelegerea nu se referea la onorariu si nu a fost facuta cu avocatul. Înțelegerea făcută a fost făcută între doi clienți legat de o împărțire. Avocatul nu mia dat posibilitatea de a negocia onorariu am fost condiționat sa acept sau ma lasă balta

Mihăilă Sebastian a scris:

Aveti copie de pe contractul de asistenta juridica. Daca s-a negociat in acest fel, atunci da.

Daca exista contract de asistenta semnat in acest sens si daca diferentul se solutioneaza amiabil ca urmare si a demersurilor avocatului, atunci da onorariul trebuie achitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes - cand si cum se stabileste? sunt obligata sa platesc? simo77 simo77 Buna seara,as dori sa stiu cand se stabileste onorariul de succes,eu am platit integral onorariul av dar procesul va mai dura probabil cel putin jumatate de an ... (vezi toată discuția)
Onorarii avocatiale anonim anonim Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)