avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accidet rutier cu minor, traversare in fuga prin loc ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accidet rutier cu minor, traversare in fuga prin loc nepermis, ...

Accidet rutier cu minor, traversare in fuga prin loc nepermis, ce raspundere penala atrage fapta minorului asupra parintilor?
Inteleg ca si soferul poate avea o parte din vina de care raspunde dar pietonul care nu reapecta regulile ce urmari penale poate avea?
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in functie de cum se va stabili culpa in producerea accidentului, daca aceasta apartine in totalitate sau in parte minorului, acesr aspect poate antrena eventual raspunderea civila delictuala a parintilor pentru pagubele produse prin accident celeilalte parti, daca acestea exista.
Partea materiala da, dar raspunderea parintilor unde este?
Soferul poate raspunde contraventional sau mai rau, dar parintele care trebuia sa supravegheze minorul ce raspundere poarta??
De ce numai partea vatamata poate depune plangere penala? Vatamarea sa pridus in proportie de x % si din vina pietonului, soferul poate depune plangere la politie?
Buna ziua!

Parintele poate raspunde pentru pagubele materiale, in baza raspunderii civile delictuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Pot actiona penal un pieton din cauza caruia mi s-a distrus masina? alexandrasandu alexandrasandu Buna ziua, In luna noiembrie 2008 sotul meu care se deplasa cu masina personala in interes de serviciu a avut un accident din cauza unui individ care a ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)