avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, cum pot demonstra in instanta abuzul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, cum pot demonstra in instanta abuzul psihologic de ...

Buna seara, cum pot demonstra in instanta abuzul psihologic de care am avut parte in casnicie?
Am mai multe inregistrari audio pe telefon, scene ca acelea erau zilnic..
Sunt despartita de sotul meu de un an, si am depus cererea de divort. Dupa ce a primit aceasta cerere , am primit amenintari pe telefon, retele de socializare si am facut ordin de protectie.
Cum as putea sa demonstrez ca asa se purta cu mine si in timpul casatoriei si sa cer cupla exclusiva si despagubiri , pentru ca ar trebui sa fac psihoterapie si nu imi permit sa fac cat ar trebui. Singurul meu martor e fiica mea care a trait si ea cu acele traume si are si ea probleme.
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:35, 7 Iunie 2022
Cu martori si cu mesajele si inregistrarile avute, pe care eventual le si transcrieti. Si fiica poate fi martor daca nu este prea mica. Si cred ca puteti aduce si un raport al psihoterapeutului.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
irina.pricop a scris:
Si fiica poate fi martor daca nu este prea mica.

Nu. Fiica nu poate fi martor în dosarul de divorț, indiferent ce vârstă ar avea.

Art. 316. Ncpc
În procesele privitoare la filiaţie, divorţ şi alte raporturi de familie se vor putea asculta rudele şi afinii prevăzuţi la art. 315, în afară de descendenţi.

(Art 315 prevede persoanele care nu pot fi ascultate ca martori).

elena-ramona a scris:
Singurul meu martor e fiica mea ...

Vi se pare că ar fi singura...
Impropriu, dar sugestiv exprimat: Dacă urcați deghizată în lift, s-ar putea să aflați despre căsnicia dvs. și ceea ce nu (mai) știați.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2022
romascanu, moderator
Buna ziua,

As putea apela atunci doar la inregistrarile audio pe care le am si la mesajele de pe retelele de socializare?
Am depus deja dosarul de divort cu acordul partilor si culpa comuna, dar dupa ce a primit informarea ca am depus dosarul s-a dezlantuit. As vrea sa solicit culpa exclusiva acum ,dar nu stiu daca pot. Nu stiu, de asemenea , daca pot solicita despagubiri pentru a continua psihoterapia.

Multumesc!
Daca ati cerut divort din culpa comuna nu puteti cere despagubiri.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca mai are importata culpa, comuna sau nu, ci doar divortul in sine. Linistea dumneavoastra si a copilului e mai importanta decat orice.

Alte discuții în legătură

Divort prin culpa exclusiva Laura_89 Laura_89 Buna seara si imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare: Sunt despartita de sotul meu de mai bine de doi ani, detin certificatul de divort, si nu am ajuns ... (vezi toată discuția)
Divort Andreea21 Andreea21 Sunt casatorita de pe 13 iulie 2008.L nici 2 sapt de la incheierea casatoriei am inaintat in instanta cererea de divort,la sfatul avocatului,din culpa ... (vezi toată discuția)
Divort cu motiv adulter Hermina65 Hermina65 Pentru un divort cu motiv de adulter mai este nevoie sa fac reclamatie la politie si sa prezint probele ? Am inteles ca politia nu se mai ocupa de cercetarea ... (vezi toată discuția)