avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt casatorita de pe 13 iulie 2008.L nici 2 sapt de la incheierea casatoriei am inaintat in instanta cererea de divort,la sfatul avocatului,din culpa exclusiva.Motivul principal : nepotrivire de caracter , gelozie , refuz de colaborare.
La primul proces din octombrie s-a cerut o amanare , pt ca sotul meu sa-si angajeze un avocat si sa prezinte o inaintare in fata instantei , sa se ajunga la concluzia ca divortul este din culpa comuna si sa aducem si un martor , acesta din urma urmand sa fie fratele meu , pt ca a locuit cu noi.

Pe 21 noiembrie urmeaza sa fie al doilea proces.Intrebarea este cam cu cat timp inainte trebuie facuta aceasta cerere si cand trebuie depusa , in conditiile in care nu pot plati onorariul avocatului decat dupa proces in totalitate?

Mentionez ca amandoi suntem de acord cu divortul.
Dacă amândoi sunteţi de acord cu divorţul şi în cererea de divorţ s-a specificat faptul că veţi divorţa prin acordul părţilor, instanţa va respinge cererea ca fiind prematur introdusă, deoarece trebuie să aveţi cel puţin un an de căsnicie şi din căsătorie să nu fi rezultat copii.
Andreea21 a scris:
Pe 21 noiembrie urmeaza sa fie al doilea proces.Intrebarea este cam cu cat timp inainte trebuie facuta aceasta cerere si cand trebuie depusa , in conditiile in care nu pot plati onorariul avocatului decat dupa proces in totalitate?

E vorba de al doilea termen, e acelasi proces, dar nu inteleg despre ce cerere vorbiti...
Cererea de inaintare din partea sotului meu pt a inrtra in contradictie cu cele spuse de mine in cererea de divort.
INM, doamna n-a povestit nimic despre vreun acord, ci de o cerere de divort din culpa exclusiva.
Din ce incerc eu sa ghicesc aici, se pare ca si paratul are de gand sa formuleze si el o "cerere de divort" (art 608 c.p.c) adica o cerere reconventionala pe care o poate depune pana la prima zi de infatisare "pentru faptele petrecute inainte de acesta data" (tot 608 c.p.c).
Cum la termenul din octombrie s-a amanat cauza pentru angajare aparator, prima zi de infatisare ar cam fi 21 nov.
Adica, mai pe inteles, doamna Andreea, el poate sa vina cu o cerere in ziua de 21.
La divortul din culpa comuna (care e alta poveste fata de divortul prin acord) se poate ajunge si fara o cerere din partea paratului. (adica, teoretic ar putea sa nu faca cererea, dar practic vanitatea are sa-l impiedice, daca nu-l impiedica mai tare vreun onorariu).
Dupa parerea mea, un divort promovat la 2 saptamani de la casatorie trebuia din capul locului cerut din culpa comuna (dar, ma rog, aici ati primit sfaturi pretioase ...). Cinstit vorbind, intr-o astfel de afacere nu se poate considera cineva total inocent (daca reflecteaza o clipa).
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2008
romascanu, moderator
Cred ca este vorba de intampinare, desi in procesele de divort nu este obligatorie depunerea acesteia, ea poate fi depusa la dosar cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată .
Instanţa poate să pronunţe divorţul împotriva ambilor soţi, chiar atunci când numai unul din ei a făcut cerere, dacă din dovezile administrate reiese vina amândorura.

Alte discuții în legătură

Divort alkalina alkalina Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune. Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca ... (vezi toată discuția)
Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
Depunere cerere de divort Val1977 Val1977 Buna ziua, As avea si eu o intrebare. In cazul in care divortul este de comun acord, iar cererea este semnata de ambii soti, este suficient ca doar unul ... (vezi toată discuția)