Andreea21 a scris:
M-au zapacit sfaturile avocatei care a redactat cererea mea de divort.
Doamna, eu ce trebuia sa inteleg din fraza asta? Ca nu-i nici in vreun limbaj juridic, nici medical, e destul de romaneasca.
La asta m-am referit cand v-am spus ca
romascanu a scris:
toate acestea trebuiau sa va fi fost deja explicate de avocat (daca nu l-ati angajat impiedicandu-va de el pe drum).
Lasati cererea aceea asa cum e (buna sau proasta) si concentrativa sa dovediti ce scrie in ea.
Acolo sunt niste motive de divort.
Pe acelea (si altele daca nu e cuprinzatoare) trebuie sa le dovediti cu martorul/martorii pe care ii aduceti.
Daca ati facut cerere de divort din culpa exclusiva judecatorul are sa vrea doi martori.
Daca face si sotul cerere de divort din culpa exclusiva, asisderea. (pentru ca fiecare se bate sa demonstreze culpa celuilalt)
Daca sotul face cerere de divort din culpa comuna, merge doar un martor.
Daca sotul nu scrie nici o cerere, dar zice pe vorbe ca NU SE OPUNE divortului, iarasi merge doar un martor.
V-am spus ca divort prin ACORD nu se poate la acest moment.
Dar una e divortul prin acord (fara martori) si cu totul alta e un divort din culpa (de care o fi ea: exclusiva sau comuna) actiune pe care cel care o face trebuie sa o dovedeasca. Cum!? Dovedind cu martori si alte probe ca nu mai e posibila continuarea casatoriei.