avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt casatorita de pe 13 iulie 2008.L nici 2 sapt de la incheierea casatoriei am inaintat in instanta cererea de divort,la sfatul avocatului,din culpa exclusiva.Motivul principal : nepotrivire de caracter , gelozie , refuz de colaborare.
La primul proces din octombrie s-a cerut o amanare , pt ca sotul meu sa-si angajeze un avocat si sa prezinte o inaintare in fata instantei , sa se ajunga la concluzia ca divortul este din culpa comuna si sa aducem si un martor , acesta din urma urmand sa fie fratele meu , pt ca a locuit cu noi.

Pe 21 noiembrie urmeaza sa fie al doilea proces.Intrebarea este cam cu cat timp inainte trebuie facuta aceasta cerere si cand trebuie depusa , in conditiile in care nu pot plati onorariul avocatului decat dupa proces in totalitate?

Mentionez ca amandoi suntem de acord cu divortul.
M-au zapacit sfaturile avocatei care a redactat cererea mea de divort.Un lucru sigur este ca amandoi vrem ca divortul sa fie pronuntat , insa nu stim exact ce ar trebui facut pt a nu mai ajunge la al treilea termen.

Data post: Marti, 11 Noiembrie 2008, 22:34
Subiect: RE: Divort

Ar fi mai usor daca as retrage cererea de divort siam inainta o cerere semnata de amandoi din care sa reiasa ca divortul este de comun acord?

:offtopic: Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive si nici sa nu mai citati mesajul imediat anterior... Puteti scrie simplu: pentru X sau referitor la ... In afara de asta, pentru adaugarea altor lucruri la mesajul precedent, puteti edita mesajul. Vedeti regulamentul forumurilor pentru acest lucru.
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Nu. Asta in nici un caz. O astfel de cerere se respinge pentru ca nu sunt indeplinite conditiile pentru se se pronunta divortul pe baza acordului partilor. Una din conditii fiind: sa fi trecut mai mult un an de la data incheierii casatoriei.

Fiecare cu cererea lui.
Intr-un fel si divortul cerut de fiecare din culpa comuna e tot un soi de intelegere dar facuta mai pe dupa frasin. (iar in acest caz se audiaza cel putin un martor comun)
Dar toate acestea trebuiau sa va fi fost deja explicate de avocat (daca nu l-ati angajat impiedicandu-va de el pe drum).
Mi se pare aiurea sa spuneti ca aveti un avocat si sa cautati pe forum explicatii banale.
Nu am spus ca am deja un avocat.Singurul meu contact cu avocatul a fost in august , cand mi-a redactat cererea de divort.Am postat aici in speranta ca voi fi lamurita.Poate ca dvs vi se par explicatii banale , insa cum eu nu am avut nici o intalnire cu instanta pana acum chiar nu am de unde sa stiu care sunt procedurile.Nu este domeniul meu si este logic ca nu am nici o legatura.Daca m-ati intreba dvs cateva detalii despre o problema medicala mi s-ar parea si mie ca cereti explicatii banale.
Oricum , multumesc pt timpul acordat.

Data post: Miercuri, 12 Noiembrie 2008, 11:18
Subiect: RE: Divort

In concluzie , ar trebui sa retrag cererea , sa asteptam implinirea unui an de la data casatoriei pt ca mai apoi sa inaintam o cerere semnata de amandoi.
Liliana Gradinaru, Avocat
Nici intr-un caz nu retrageti cererea, in cazul in care vreti sa divortati rapid.
Mergeti la termenul din 21, sotul sa declare in fata instantei ca e de acord cu divortul si propuneti pe fratele dvs. ca martor.
La termenul urmator va fi audiat si gata divortul...
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Multumesc pt raspuns.

Deci nu e nevoie de nici o cerere pt termenul din 21?Sotul meu trebuie doar sa spuna ca este de acord si sa-l propunem pe fratele meu ca martor...

Alte discuții în legătură

Divort alkalina alkalina Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune. Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca ... (vezi toată discuția)
Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
Depunere cerere de divort Val1977 Val1977 Buna ziua, As avea si eu o intrebare. In cazul in care divortul este de comun acord, iar cererea este semnata de ambii soti, este suficient ca doar unul ... (vezi toată discuția)