Buna ziua, am urmatoarea situatie si nu stiu ce as putea face!
Tatal meu biologic are un apartament in care este propietar, locuieste cu concubina de peste 20 ani.
In cazul nefericit in caz de deces, ea poate beneficia de o parte din acest bun? Am verificat si cadastrul imobilului este pe numele lui, nu cred ca a facut vreun act, de donatie, sau vanzare cumparare, ca nu ar fi aparut numele la cadastru.
Mentionez ca starea lui nu pare atat de buna, refuza sa iasa din casa de 2 ani, desi fizic nu are probleme de ordin medical, imi este teama sa nu sufere de dementa senila.
Fara acordul lui nu stiu daca poate fi consultat, eu nu locuiesc cu acesta.
Ce sfat imi puteti oferi? Multumesc!
După data decesului tatalui dvs va prezentati la un notar pt dezbaterea succesiunii,atunci o sa aflați dacă exista un testament in favoarea concubinei.Daca exista discutati cu un av pt a vedea ce variante aveti.Simpla convietuire in concubinaj nu i da dmei nici un drept in lipsa unui testament..
Puteti verifica prin notar daca a facut testament. Si puteti merge si discuta cu el pentru a-l convinge sa fie vazut de un medic. Oricum, consoarta nu are nici un drept dupa decesul lui, cata vreme nu sunt casatoriti. In functie de cum este situatia, mai mare grija mi-as face sa nu se casatoreasca sau sa nu ii fi facut testament. Nici una din astea 2 optiuni nu sunt vizibile la Cartea Funciara :(
Succesiune
ContSters157744
Sora tatalui a decedat pe 06.06.2010,era casatorita fara copii,sotul are probleme de sanatate (dementa senila).se poate verifica daca exista vreun testament ... (vezi toată discuția)